Passen en meten in het winkelcentrum van Venray.
Passen en meten in het winkelcentrum van Venray. Foto: Hoedemaekers Venray

Venray maakt winkelcentrum coronaproof

Algemeen Coronavirus

Pijlen, voetjes en aanwijzingen als 'Deze kant op' helpen de bezoekers voortaan coronaproof door het winkelcentrum van Venray.

De gemeente begon zaterdag met het aanbrengen van bewegwijzering in de winkelstraten en op de pleinen in hartje Venray. De bedoeling is om de openbare ruimte zodanig in te richten dat winkelend publiek op een veilige manier het centrum kan bezoeken. Met bewegwijzering en andere maatregelen om anderhalve meter afstand te handhaven. De insteek daarvan is ervoor te zorgen dat iedereen zoveel mogelijk rechts houdt in de winkelstraten en dat drukte vermeden wordt. Indien nodig wordt de bewegwijzering verder uitgebreid. 

‘Het zijn onzekere tijden. Juist in deze tijden is het belangrijk om zij aan zij te staan en samen te werken. Wij zien dat veel betrokkenen in het centrum keihard samenwerken. Winkeliers, horecaondernemers en allerlei andere partners. Als gemeente helpen we waar we kunnen. Dat doen we nu en dat blijven we doen’, meldt wethouder Jan Loonen (Economische Zaken) in een brief die deze week bij alle centrumondernemers is bezorgd.

Coronaproof maken van de Grotestraat in Venray.

Uit de krant