Afbeelding
Foto: pixabay

Rutte: 'Basisscholen vanaf 8 juni volledig open'

Algemeen Coronavirus

Basisscholen en kinderopvang lijken op 8 juni weer volledig open te kunnen. Dat vertelde minister-president Mark Rutte dinsdagavond tijdens een persconferentie. Voorwaarde is wel dat het coronavirus niet opnieuw aanwakkert. Ook de kinderopvang en de buitenschoolse opvang kunnen vanaf 8 juni weer volledig open.


 Ook vertelde Rutte dat de eerder aangekondigde stappen gezet kunnen worden. Dat wil zeggen dat de horeca vanaf 1 juni weer beperkt open mag. Vanaf 12.00 uur zijn dertig gasten binnen, op anderhalve meter, weer toegestaan. De terrassen gaan dan ook weer open. Samenkomsten tot dertig personen, exclusief personeel, zijn toegestaan in gebouwen.

Theaters, concertzalen, bioscopen en musea kunnen ook open tot en met 30 mensen. De afstandsregel blijft leidend en alles gaat op reservering. Feestcafés, discotheken en clubs blijven voorlopig gesloten.

Buiten houdt iedereen anderhalve meter van elkaar. Middelbare scholen gaan open vanaf 2 juni, ook met inachtneming van de afstandsregel. Het OV rijdt vanaf 1 juni weer op normale kracht. Een niet-medisch mondkapje is in de trein, bus, metro of tram verplicht. Op de stations is afstand houden voldoende.


Uit de krant