Aan het werk in de Engelse tuin, vanwege corona met tweetallen en op 1,5 meter afstand van elkaar.
Aan het werk in de Engelse tuin, vanwege corona met tweetallen en op 1,5 meter afstand van elkaar. Foto: Eigen foto

Engelse tuin blijft open

Algemeen Coronavirus

De Engelse tuin aan de Raadhuisstraat 1 in Venray blijft elke dag open. "Op dit moment maken wij in paren de beelden schoon en ligt de tuin er weer prachtig bij", meldt bestuurslid Carla Clevers van de stichting Engelse tuin.

Zij vervolgt: "Door de beperkingen die het coronavirus met zich meebrengt, zijn tot september al onze evenementen vervallen. Wij vinden het erg jammer en hopen dat wij nog in het najaar iets kunnen organiseren."

Na een afwezigheid van een aantal maanden is de beeldengroep Vlucht van Martin Ooink weer teruggeplaatst. De beelden zijn elders geëxposeerd geweest. Nu zijn ze gepolijst en opnieuw in de Engelse tuin geplaatst.

De boekenkast wordt niet meer gevuld omdat het leescafé op St. Anna gesloten is. Wat erin staat, kan worden meegenomen. "We hopen dat het weer op kan starten en dat er elke week weer een mooie collectie in gezet kan worden. In de Engelse tuin zal tevens een bijen- en insectenhotel gemaakt worden. De realisatie daarvan verwachten wij nog dit jaar. In augustus zullen we bekijken wat we in het najaar kunnen realiseren en hopen we u weer in de tuin te kunnen begroeten, besluit Carla Clevers.

Uit de krant