Carillonconcert vanuit de Grote Kerk, komende zondag om 15.00 uur en 20.00 uur op herhaling op Peel en Maas TV.
Carillonconcert vanuit de Grote Kerk, komende zondag om 15.00 uur en 20.00 uur op herhaling op Peel en Maas TV. Foto: Rikus ten Brücke

Carillonconcert: herhaling op Peel en Maas TV

Algemeen

Op 5 mei zou met het ‘Feest van de Vrijheid’ 75 jaar bevrijding in Venray groots worden afgesloten. Dat ging, zoals bekend, vanwege het coronavirus niet door. 

Wél werd er op 5 mei vanaf 19.00 uur vanuit de toren van de Grote Kerk een carillonconcert gehouden door carillonneur Rosemarie Seuntiëns. Om het instrument beiaard te promoten bij een groot publiek, ontwikkelde Rosemarie Seuntiëns Roaming Bells: een vernieuwende concertformule voor reizende beiaard. 

De geluidsversterking vanuit de toren werd verzorgd door Stage Crew, waardoor dit concert in een groot gedeelte van Venray te horen was. Daarnaast werd het concert live uitgezonden op Peel en Maas TV. Tijdens dit bevrijdingsconcert passeerden enkele bekende werken de revue, waaronder het Wilhelmus, Dance Macabre in een houseversie en de Indische waterlelies van de Efteling. Burgemeester Luc Winants hield voor aanvang van het concert in het kader van 75 jaar bevrijding van Venray een toespraak.

Dit concert wordt komende zondag om 15.00 uur en 20.00 uur opnieuw op Peel en Maas TV uitgezonden. Daarna is het concert ook via de website en alle socialmediakanalen van Peel en Maas (TV) te bekijken.

Uit de krant