De Venrayse kennisquiz Ik Rooj maar wat maakt zich voor de tweede uitzending.
De Venrayse kennisquiz Ik Rooj maar wat maakt zich voor de tweede uitzending. Archieffoto Peel en Maas

Kennisquiz Ik Rooj maar wat ook op Peel en Maas TV

Algemeen Coronavirus

Aankomende vrijdagavond vindt de tweede editie van de Venrayse kennisquiz Ik Rooj maar wat plaats. De eerste editie was twee weken geleden met ruim 250 deelnemende teams een groot succes. In de reacties op de uitzending, die via het internetkanaal YouTube uitgezonden werd, kwam het verzoek op een vervolg duidelijk naar boven.

“In deze tijden is een kennisquiz als Ik Rooj maar wat een leuke afleiding op lokaal niveau. Even geen landelijke of internationale vragen maar enkel vragen over Venray, en natuurlijk ook over de Venrayse kerkdorpen”, meldt Gijs Schapendonk, die samen met Dirk Ueberbach, het initiatief voor de quiz nam. "In de realisatie van de quiz worden we ondersteund door Venray Bloeit!, dat een stuk van de promotie op zich neemt. Ook de Venrayse singer-songwriter Etan Huijs is van grote waarde, hij stelt de vragen op. Huijs heeft daar, als organisator van vele pubquizzen, veel ervaring in waar de organisatie graag gebruik van maakt."

De presentatie van de tweede editie is wederom in handen van Gijs Schapendonk en Rob van Lieshout. Voor de technische realisatie steken Robert-Paul Hulsman en Dirk Ueberbach hun handen uit de mouwen. De tweede editie wordt niet alleen via YouTube uitgezonden. In overleg met de redactie van Peel en Maas is het ook mogelijk geworden om van het tv-kanaal van Peel en Maas TV gebruik te maken. "Dat is natuurlijk hartstikke tof. Op deze manier wordt de quiz beschikbaar gemaakt voor een veel grotere doelgroep en kunnen we nog meer mensen een leuke avond met veel kennis over Venray bieden”, besluit Schapendonk.

De uitzending begint vrijdagavond 24 april om 20.30 uur.

Uit de krant