Venray Lokaal vraagt zich af of gesubsidieerde instellingen zoals de bibliotheek, schouwburg, sportverenigingen, NLW en Cultura Venray in financieel zwaar weer kunnen komen door de coronacrisis.
Venray Lokaal vraagt zich af of gesubsidieerde instellingen zoals de bibliotheek, schouwburg, sportverenigingen, NLW en Cultura Venray in financieel zwaar weer kunnen komen door de coronacrisis. Archieffoto Peel en Maas

Venray Lokaal vraagt om extra bijeenkomst raad

Algemeen

Coalitiepartij Venray Lokaal vraagt zich af of gesubsidieerde instellingen zoals de bibliotheek, schouwburg, sportverenigingen, NLW en Cultura Venray in financieel zwaar weer kunnen komen door de crisis. Venray Lokaal wil een extra raadsbijeenkomst waarin alleen de financiën voor volgend jaar centraal staan. 

Venray Lokaal onderkent dat de maatschappelijk consequenties nu nog onmogelijk zijn te overzien. Dat Venray met Horst aan de Maas een noodloket voor ondernemers heeft geopend, wordt als positief gezien. 'Alhoewel de financiële gevolgen nog niet zijn in te schatten'. Venray Lokaal wil dat het college een lijst opstelt van de instellingen en organisaties die door de gemeente jaarlijks gesubsidieerd worden, vanaf 50.000 euro. 

Tevens is er de vraag om bij de behandeling van de kadernota (waarin de financiële en inhoudelijk piketpaaltjes worden geslagen voor het te voeren beleid) een inschatting te maken van het omzetverlies van deze gesubsidieerde instellingen. In een extra raadsbijeenkomst wil Venray Lokaal de mogelijke financiële gevolgen van de coronacrisis voor Venray aan de orde stellen.


Uit de krant