Door het coronavirus zijn alle bibliotheken in Nederland gesloten.
Door het coronavirus zijn alle bibliotheken in Nederland gesloten. Archief Peel en Maas

BiblioNu lanceert afhaalbieb

Algemeen

Door het coronavirus zijn alle bibliotheken in Nederland gesloten. Om toch gebruik te kunnen maken van de Bibliotheek lanceert BiblioNu een afhaalservice.

Via de website van BiblioNu kunnen leden boeken uitzoeken en via een online formulier hun wensen opgeven. Wie niet zo handig is met internet, kan ook bellen. De gewenste materialen moeten wél beschikbaar zijn in de afhaalbibliotheek. Soms is een boek niet te vinden. Dan kan de bibliotheek een verrassingspakketje samenstellen. Om besmetting te voorkomen, krijgt iedere aanvrager een tijdstip toegewezen waarop de materialen afgehaald kunnen worden. De afhaler moet een tas meenemen en zich houden aan de 1,5 meter afstand.

Leden kunnen gebruikmaken van de onlinebibliotheek.nl. Via deze sites zijn er duizenden e-books te leen, ze hoeven alleen eenmalig een account aan te maken en het e-books lezen kan beginnen.
Wie nog geen lid is van de bibliotheek, kan zich aanmelden via de website www.biblionu.nl. Eenmaal aangemeld, kan er meteen een account aangemaakt worden bij de online bibliotheek.

Voor wie de stap naar een lidmaatschap nog niet wil zetten, is er de ThuisBiebapp met 100 e-books, beschikbaar voor leden én niet leden. Deze app is beschikbaar via de Appstore en GooglePlay. Luisteren naar boeken kan met de LuisterBieb. Enkele titels zijn gratis te beluisteren zonder lidmaatschap van de bibliotheek. Deze gratis app is beschikbaar via de Appstore en Google Play. Leden van de bibliotheek hebben toegang tot nog meer luisterboeken.

Uit de krant