Mike Teunissen neemt zondag deel aan de eerste virtuele Ronde van Vlaanderen.
Mike Teunissen neemt zondag deel aan de eerste virtuele Ronde van Vlaanderen. Foto: Willie Koonings

Mike Teunissen in virtuele Ronde van Vlaanderen

Algemeen

De echte Ronde van Vlaanderen is voorlopig uitgesteld als gevolg van de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Toch gaat de Ronde van Vlaanderen zondag op een alternatieve manier door, met de eerste virtuele editie ooit. De zege in de Belgische klassiekerkoers wordt zondag dus betwist vanaf de rollenbank. 

De renners, onder wie Mike Teunissen uit Ysselsteyn, rijden de laatste 32 kilometer thuis. De virtuele koers is zondag vanaf 15.30 op tv-zender Sporza te volgen. De techniek laat toe dat de tv-kijker ook thuis bij de deelnemende renners kan meekijken wanneer ze op het Bkool-platform de virtuele Oude Kwaremont en Paterberg bedwingen.

Teunissen vormt samen met Wout van Aert het tweekoppige Jumbo-Visma-team. De twee klassiekerspecialisten nemen het op tegen: Thomas De Gendt, Remco Evenepoel, Jasper Stuyven, Greg Van Aevermaet, Oliver Naessen, Michael Matthews, Yves Lampaerts, Zdenek Stybar, Alberto Bettiol, Nicolas Roche, Tim Wellens en Jasper Stuyven.

Uit de krant