Natuurbegraafplaats Weverslo moet zich net als alle andere organisaties in de uitvaartbranche houden aan de gestelde regels van het RIVM
Natuurbegraafplaats Weverslo moet zich net als alle andere organisaties in de uitvaartbranche houden aan de gestelde regels van het RIVM Persfoto Weverslo

Natuurbegraafplaats Weverslo wijzigt jubileumplannen

Algemeen Coronavirus

Dit jaar is het 10 jaar geleden dat de eerste begraving plaatsvond op Natuurbegraafplaats Weverslo in Heide. Inmiddels zijn er enkele honderden begravingen geweest en zijn er vele honderden grafplekken gereserveerd door mensen. Om stil te staan bij het jubileum heeft de begraafplaats vele activiteiten georganiseerd in het jubileumjaar. Vanwege de coronacrisis zijn de evenementen voor het eerste halfjaar echter geschrapt.

"Tijdens deze tijden worden wij ons extra bewust van de eindigheid van ons leven", vertelt Gé Peterink van Natuurbegraafplaats Weverslo. "Er worden nog wel mensen begraven, maar ook wij moeten ons natuurlijk houden aan de gestelde richtlijnen van het RIVM. Dat houdt ook in dat wij onze jubileumactiviteiten voor het eerste halfjaar geschrapt hebben."
Onder meer de reguliere rondleidingen op de eerste zondag van de maand en bakkie troost gaan niet door. Daarnaast zijn de bijeenkomst voor uitvaartprofessionals, de inspiratiesessie met Silvia Janssen, de workshop vogelwandeling en de workshop natuurfotografie afgelast. "We hadden onze open dag gepland op 17 mei, maar die is nu verzet naar 21 juni. Wel is het voor mensen nog steeds om persoonlijk een afspraak te maken om hier te komen kijken. We zien dat laatste tijd ook veel mensen die alvast een plekje reserveren."
 

Uit de krant