Stan van Dijck tekende deze week zijn eerste profcontract bij VVV-Venlo.
Stan van Dijck tekende deze week zijn eerste profcontract bij VVV-Venlo. Foto: Han Siebers

Profcontract voor Stan van Dijck

Algemeen

VVV Venlo-speler Stan van Dijck (19) uit Venray heeft zijn handtekening gezet onder zijn eerste profcontract. 

Datzelfde deden Yahcuroo Roemer (18) en Wassim Essanoussi (16). De drie talentvolle spelers komen uit de eigen jeugdopleiding en kwamen tot voor kort uit voor het beloftenelftal van VVV.

Van Dijck, die momenteel stage loopt bij Van den Munckhof Print & Media  in Venray, uitgever van onder meer nieuwsblad Peel en Maas, doorliep de jeugdopleiding van SV Venray en maakte op 16-jarige leeftijd de overstap naar VVV-Venlo, waar hij bij de O17 aansloot. In de voorbereiding van het seizoen 2017-2018 werd hij toegevoegd aan de selectie van het eerste elftal. De centrale verdediger maakte reeds zijn profdebuut in de Eredivisie voor de Venlose club. Tijdens de wedstrijd VVV-Venlo-PEC Zwolle (14 december 2019) mocht hij als invaller zijn opwachting maken in het geelzwart.

Van Dijck is verheugd over zijn eerste profcontract: “Hier ben ik ontzettend blij mee! Nu krijg ik de kans om te laten zien wat ik kan op het hoogste niveau in Nederland. Aan mij om die kans te grijpen.”

Stan Valckx, technisch manager van de club, meldt op de website van VVV-Venlo: “Met het vastleggen van deze drie jonge talenten uit onze eigen jeugdopleiding zet VVV-Venlo weer een stap in de goede richting. We zien voor Stan, Yahcuroo en Wassim een mooie voetbaltoekomst tegemoet. Alle drie hebben ze in de periode dat ze nu meetrainen met de selectie laten zien dat ze beschikken over de kwaliteiten waar we bij VVV-Venlo naar op zoek zijn. Dat was natuurlijk niet geheel verrassend, omdat zowel Yahcuroo als Wassim al diverse elftallen van de jeugdopleiding van VVV-Venlo hebben doorlopen en we daar Stan van Dijck ook verder hebben kunnen ontwikkelen tot de voetballer die hij nu is. Het feit dat deze drie jongens nu hun handtekening zetten onder hun eerste profcontract, is tevens een groot compliment aan hoofd jeugdopleiding Roger Bongaerts en zijn team!”

Uit de krant