Thuis tijdens de corona-crisis? BiblioNu maakt het thuis makkelijker, veiliger en leuker
Thuis tijdens de corona-crisis? BiblioNu maakt het thuis makkelijker, veiliger en leuker Archieffoto Peel en Maas

BiblioNu maakt het thuis makkelijker, veiliger en leuker

Algemeen Coronavirus

De vestigingen van BiblioNu zijn tot en met 28 april gesloten. Alle geleende materialen worden automatisch verlengd.

Gelukkig kun je thuis ook veel beleven want lezen kan ook online. Geniet van de mooiste e-books en luisterboeken. Waar je maar wilt, wanneer je maar wilt. Op onlinebibliotheek.nl wordt uitgelegd hoe het aanmaken van een account in zijn werk gaat. Op biblionu.nl staan voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 – 6 jaar. De filmpjes zorgen voor een leuke afleiding, ze prikkelen de zintuigen en nemen de kinderen mee in een bijzonder verhaal. Even inloggen en het genieten kan beginnen.

De LuisterBieb is uitgebreid met een extra set van ruim 110 mooie luisterboeken. Deze zijn ook te beluisteren door niet-leden. In de collectie zitten luisterboeken voor jong en oud, van romans en kinderboeken tot non-fictie en young adult. De LuisterBiebapp is gratis en te downloaden via sw PlayStore of de Appstore.

De VakantieBieb gaat zo snel mogelijk open met maximaal 100 e-books voor jeugd en volwassenen. Met de ThuisBieb kun je vanuit thuis e-books lezen. Ook voor bibliotheekleden zonder toegang tot digitale content en voor leden die meer dan tien e-books per drie weken willen lenen is dit een oplossing. Ook deze app is gratis te downloaden via de PlayStore of de Appstore.

Ontwikkel jezelf met een van de programma’s die in het digitaalhuis aangeboden worden. Zoals digitaal zaken doen met de overheid, leren omgaan met de computer, Nederlands leren, oefenen met taal, tel je geld, ontwikkel jezelf op job gebied, thuis fit blijven en nog veel meer. Op  www.biblionu.nl/digitaalhuis meer informatie.

Uit de krant