Wethouder Anne Thielen en Bernie van Lierop van 't Zandakker Gilde Sint Jan tijdens het OLS in Sevenum. (Foto: OLS2019)
Wethouder Anne Thielen en Bernie van Lierop van 't Zandakker Gilde Sint Jan tijdens het OLS in Sevenum. (Foto: OLS2019) Foto: OLS2019

OLS verplaatst naar 2021

Algemeen Coronavirus

Het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) wordt vanwege de uitbraak van het coronavirus verplaatst naar 2021. Dat meldt de organisatie. Het OLS zou in juli worden gehouden in Meijel. ‘Dit besluit is in samenspraak met de OLS Federatie en de gemeente Peel en Maas genomen’, aldus de Stichting OLS Meijel 2020 in een persbericht.

Deze week heeft het kabinet de maatregelen verder aangescherpt. Zo zijn evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni verboden. ‘De voorbereidingen en de opbouw van een OLS vergen veel tijd en inspanningen van veel betrokkenen. Na 1 juni is de tijd te kort om dat allemaal goed uit te voeren. Ook de deelnemers van het OLS kunnen niet hun gebruikelijke voorbereidingen doen. Daarnaast speelt de onzekerheid mee of 1 juni ook daadwerkelijk de einddatum is van de genomen maatregelen. We nemen als organisatie onze verantwoordelijkheid, omdat de gezondheid voor alles gaat. Ook willen we voor duidelijkheid zorgen in deze onzekere tijden voor onze vele vrijwilligers en OLS-partners. Een dankjewel aan iedereen die zich de afgelopen tijd voor de organisatie heeft ingezet. Mensen, houd je goed en zorg voor elkaar’. 

Uit de krant