Pleun (13) en Sterre (11) verrasten afgelopen week 'mooie mensen' in Ambachtskwartier.
Pleun (13) en Sterre (11) verrasten afgelopen week 'mooie mensen' in Ambachtskwartier. Eigen foto

Pleun en Sterre tekenen voor buurt: stuur acties in!

Algemeen Coronavirus

Jos Gommans uit Venray kon zijn ogen niet geloven toen hij deze week zijn brievenbus opende. Hij vond een zelfgemaakte tekening met de bijzondere boodschap: 'Hallo mooi mens. Al is het nu zwaar samen komen we hier doorheen. Weet dat er aan jou wordt gedacht. Je bent niet allen. Liefs'. 

Gommans woont in het Ambachtskwartier in Venray en al zijn buren hebben ook een tekening ontvangen. "In ons complex wonen alleen 55-plussers en veel mensen die zorg nodig hebben. Ik vond het zo bijzonder. Deze crisistijd verbindt ook mensen. Dit is een steuntje in de rug om deze tijd door te komen."

Navraag leert dat Pleun (13) en Sterre (11) het brein zijn achter de actie. De Venrayse zusjes zijn creatief aangelegd en tekenen is een van hun grote hobby's. Toen het duo samen met hun moeder Cindy Joosten door de straat liep, werd bedacht om tekeningen te maken voor de senioren. Inmiddels zijn er al 62 tekeningen in Venray uitgedeeld. "Mijn meiden tekenen gewoon verder. Nog meer senioren in Venray kunnen een steuntje in de rug verwachten. We kunnen natuurlijk niet iedereen blij maken, maar Pleun en Sterre halen er veel voldoening uit. De reacties maakt hen trots en ook ik als moeder ben apetrots natuurlijk", vertelt moeder Cindy. "Na het schoolwerk blijft er nog tijd over om te tekenen."

De redactie van Peel en Maas wordt overstelpt met soortgelijke acties die worden opgezet om mensen een hart onder de riem te steken. Bloemen voor verplegend personeel, opa’s en oma’s die jarig zijn en door hun kinderen in het zonnetje worden gezet, buurten die senioren helpen met het halen van de boodschappen.

Het nieuwsblad, dat vandaag zijn 140-jarig jubileum viert, wil uiteraard ruimte beschikbaar stellen om te laten zien hoe ‘we’ elkaar in de gemeente Venray in de huidige barre coronatijd de helpende hand toesteken.

Stuur uw foto’s, met begeleidende tekst (met toestemming van diegene(n) op de foto, graag checken), naar de redactie via redactie@peelenmaasvenray.nl. Dan komt uw artikel met foto komende week op een speciale Venray helpt Venray-pagina.

#samenzijnwesterk

Afbeelding

Uit de krant