Afbeelding
Foto: pixabay

Alle evenementen en samenkomsten tot 1 juni verboden

Algemeen Coronavirus

Het kabinet heeft maandagavond nieuwe maatregelen getroffen in de strijd tegen het coronavirus. Minister-president Mark Rutte nam tijdens de persconferentie als eerste het woord, maar de maatregelen werden aangekondigd door Ferd Grapperhaus, minister van Veiligheid en Justitie.

Hij deelde mee dat samenkomsten en bijeenkomsten tot 1 juni worden verboden. Dat geldt voor alle evenementen. Ook voor bijeenkomsten met minder dan 100 personen. Daar horen ook sportevenementen bij. Daarnaast krijgen burgemeesters extra mogelijkheden. Zij kunnen bijvoorbeeld parken of stranden sluiten.

Ook kunnen burgemeesters in bepaalde wijken of straten een verbod op groepsvorming invoeren. Om al deze maatregelen kracht bij te zetten, kunnen burgemeesters boetes opnemen in de noodverordening. Op die manier kunnen mensen worden beboet die zich niet houden aan de gestelde regels. Ook winkels kunnen beboet worden als zij zich niet aan de regels houden.

De boetes kunnen oplopen tot 400 euro. Daarnaast zei Grapperhaus dat bezoek in eigen huis tot maximaal drie moet worden beperkt. Ook kapperszaken en schoonheidsspecialisten zijn vanaf dinsdag 23 maart gesloten.


Uit de krant