Gerard van den Buijs neemt de cheque uit handen van Nicky Vievermans in ontvangst.
Gerard van den Buijs neemt de cheque uit handen van Nicky Vievermans in ontvangst. Foto: Persfoto

Cheque voor Venray in Dialoog

Algemeen

Op donderdag 12 maart ontving Gerard van den Buijs, voorzitter van de Stichting Venray in Dialoog, een cheque ter waarde van 235 euro uit handen van Nicky Vievermans van De Dialoogleiders. Met dit bedrag willen sociale ondernemers De Dialoogleiders de dialoog in de Venrayse samenleving bevorderen.

Vanuit een jarenlange samenwerking als vrijwillige gespreksleiders van Venray in Dialoog zijn enkele dialoogleiders een sociale onderneming gestart; De Dialoogleiders. Nicky Vievermans: "Het doel van onze sociale onderneming is tweeledig. In de eerste plaats ervaren wij dat de dialoog leidt tot meer verbinding en begrip in de samenleving. Daarom steunen wij het initiatief van Venray in Dialoog door een deel van onze opbrengsten af te dragen aan deze werkgroep. Met deze inkomsten kan dit mooie maatschappelijke initiatief groeien. Daarnaast ervaren wij de impact van ‘het betere gesprek’ binnen bedrijven en organisaties. Ook daar is de dialoog is van grote toegevoegde waarde. Door de gespreksvorm wordt een thema zodanig verdiept dat er meer begrip, vooruitgang en vernieuwing ontstaat. Een dialoog bevordert de cohesie en het onderlinge vertrouwen tussen de deelnemers neemt toe."

Gerard van den Buijs: "Dat vind ik het mooie aan het initiatief. Wat ons betreft kunnen niet genoeg mensen de kracht van de dialoog ervaren. Het is een hele waardevolle gespreksvorm waarbij je de tijd neemt om écht naar elkaar te luisteren en open te staan voor ervaringen, wensen en opvattingen van anderen. We horen dat ook steeds terug van deelnemers aan onze dialogen tijdens het maandelijks Dialoogcafé en de Week van de Dialoog. Fijn dat we via deze sociale onderneming een steuntje in de rug krijgen om onze missie weer verder uit te kunnen dragen. Daarnaast ben ik blij dat bedrijven en organisaties nu ook kennis maken met deze mooie gespreksvorm. Ik vertrouw erop dat ook zij er de vruchten van plukken!"

Uit de krant