Afbeelding
Foto: persfoto

Scholen en horeca dicht in strijd tegen coronavirus

Algemeen Coronavirus

Het kabinet heeft verregaande maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Tijdens een persconferentie werd zondagmiddag bekendgemaakt dat vanaf maandag alle scholen sluiten. Ook alle horecazaken, kinderopvangcentra en sportclubs sluiten hun deuren.

De scholen en kinderdagverblijven blijven alleen open voor kinderen van ouders die in vitale beroepen werken. Het gaat dan om ouders die bijvoorbeeld in de zorg werken of bij de hulpdiensten. Op die manier kunnen die ouders wel aan het werk blijven.

De nieuwe maatregelen treffen ook Venray. Zo sluit het Raayland College de deuren en ook de basisscholen blijven dicht. De maatregelen blijven van kracht tot maandag 6 april.

Alle eet- en drinkgelegenheden in Nederland zijn vanaf zondagavond 18.00 uur gesloten. Ook sport- en fitnessclubs, sauna's, seksclubs en coffeeshops gaan dicht.

"Ik besef dat deze maatregelen iedereen raken. Ik doe een beroep op ieders medewerking. Blijf rustig, volg de aanwijzingen van de overheid op en help elkaar waar dat kan", meldt burgemeester Luc Winants op de website van de gemeente Venray. 

Kijk ook op:  https://www.venray.nl/informatie-coronavirus#section-1

Uit de krant