Rik Aben is in het zonnetje gezet als starter van het eerste kwartaal 2020.
Rik Aben is in het zonnetje gezet als starter van het eerste kwartaal 2020. Foto: Rikus ten Brücke

Sneaker Hype/Hypefashion.nl starter eerste kwartaal 2020

Algemeen

Rik Aben van Sneaker Hype/Hypefashion.nl uit Venray is uitgeroepen tot Starter van het eerste kwartaal van 2020. Aben is zijn onderneming gestart vanuit zijn passie voor ondernemen en mode. Hij miste zelf een jongeherenkledingwinkel in Venray en speelde daarom op dit gemis in.

Sneaker Hype/Hypefashion.nl is een winkel die zowel online als offline gespecialiseerd is in het verkopen van exclusieve custom sneakers. Daarnaast is er in de winkel ook een ruim assortiment jongeherenkleding en accessoires. De fysieke winkel Sneaker Hype is te vinden aan de Grotestraat 2 in Venray. Naast de winkel heeft Aben ook een webshop genaamd www.hypefashion.nl , ook verkoopt hij via online platformen zoals Winkelstraat.nl en Bol.com.

Als kind was Aben al bezig met het verkopen van kleding via marktplaats. Het ondernemen kreeg hij van huis uit met de paplepel ingegoten. Hij merkte dat er steeds meer vraag in Venray kwam naar sneakers en kleding van grote en bekende merken voor de jongeman. Met deze kennis en passie startte hij op 18-jarige leeftijd Sneaker Hype Venray. Op 23 november 2018 opende hij zijn eigen winkel aan de Grotestraat 2 in Venray.

Het leven als eigen baas bevalt goed. Er zijn veel vrijheden, maar natuurlijk ook veel verantwoordelijkheden en stressmomenten. In de toekomst gaat Aben voor een grotere winkel met een uitgebreid merkenpakket en zelfs een eigen kledinglijn. Al met al genoeg redenen voor de jury om deze ambitieuze, gemotiveerde jongeman uit te roepen tot Starter van het eerste kwartaal 2020.

Met de verkiezing van de Starter van het kwartaal willen de initiatiefnemers, de gemeenten Venray en Horst aan de Maas, Rabobank Horst Venray, de Horster ondernemersvereniging O-twee en het Venrays Ondernemers Platform startende ondernemers een steuntje in de rug geven. Bovendien dingt de winnaar mee naar een prijs van 1500 euro voor de Starter van het jaar. Ook meedoen? Kijk op www.venray.nl/ondernemers voor meer informatie.

Uit de krant