Jantine Rongen gaat vanuit de hoek voor een treffer.
Jantine Rongen gaat vanuit de hoek voor een treffer. Foto: Henk Lammen

Foto's: 'We hebben het laten liggen'

Algemeen Fotoalbums

In de topper tegen het Belgische DHC Overpelt VZW leden de handbalsters van Manual de eerste nederlaag van het seizoen. Door een 20-26 zege voor de gasten in sporthal De Wetteling is de strijd in de tweede klasse nog niet beslist.

Sporthal De Wetteling was zaterdagavond uitstekend bezet tijdens de handbalkraker. Bij winst kon Manual, dat met twee punten voorsprong aan het duel begon, de titel nauwelijks nog ontgaan. De Venrayse handbalsters leken hun aanhang op een heerlijk avondje te trakteren en namen al vroeg in het duel tussen de nummers een en twee een comfortabele voorsprong. De Belgische gasten kwamen nog voor de pauze knap terug. De thuisploeg ging desondanks rusten met een kleine marge: 13-11.

Pas bij een 16-17 tussenstand kwam DHC Overpelt voor het eerst aan de leiding. Een tijdstraf en later nog een rode kaart voor Manual-speelster Joy Jakobs werd de thuisploeg fataal. Jakobs dupeerde met haar daden haar team en bracht DHC Overpelt in een zetel. De thuisploeg was geknakt en moest noodgedwongen met een speelster minder teveel ruimte weggeven. De Belgische handbalsters profiteerden optimaal van de overtalsituatie en pakten met zes treffers verschil de punten.

De geblesseerd toekijkende keepster Tessa Vorstenbos verbeet zich langs de kant. "We hebben het vandaag zelf laten liggen in de tweede helft, op de eerste helft heb ik niets op aan te merken. We misten de scherpte en dit resulteerde in te veel straffen en te veel balverlies." Ankie Billekens baalde na afloop. Ze gaf ook de complimenten aan de gasten die de laatste strohalm in de strijd om het kampioenschap aangrepen. 'We hebben vandaag verloren van een betere tegenstander. Ik denk dat we een goede eerste helft hebben gespeeld. In de tweede helft waren we verdedigend niet scherp genoeg en liepen we te vaak tegen een tijdstraf aan. Dan wordt het heel lastig tegen zo'n goede en snelle ploeg. In de aanval waren we in de tweede helft wat statisch waardoor we veel moeite hadden om de oplossing, die vaak tussen of achter de verdedigsters lag, te vinden."

Jonna Kessels, vervangster van Vorstenbos in het doel, was kort maar krachtig in haar commentaar. "Simpel gezegd, we hadden vandaag gewoon moeten winnen en hebben het zelf laten liggen." Teleurgesteld zocht ze meteen de kleedkamer op.

Manual heeft de titelkansen nog steeds in eigen handen. De Venrayse ploeg leidt vier wedstrijden voor het einde met twee punten voorsprong op DHC Overpelt. Manual hervat de competitie op zondag 8 maart met een uitwedstrijd tegen Klaverblad Eksplosion'71/Hercules'81, de nummer voorlaatst in de stand. Het duel in sporthal De Schans in Reuver begint om 17.55 uur. In de laatste drie duels komt de ploeg van coach Twan Rongen uit tegen SVVH (21 maart thuis), Rapiditas 2 ( 29 maart uit) en Bevo 4 (4 april thuis).

Het vertrouwen in een goede afloop na de eerste nederlaag van het seizoen blijft onverminderd groot. Tessa: "Nog vier wedstrijden knallen en dan kunnen we alsnog voor dat kampioenschap gaan, we hebben het zelf volledig in de hand."

Ankie valt haar teamgenote bij: "We staan nog steeds bovenaan. Als team hebben we er in ieder geval alle vertrouwen in dat we de laatste vier wedstrijden kunnen winnen en kampioen kunnen worden. Nu eerst even lekker carnaval vieren!"

Manual-DHC Overpelt VZW 20-26 (13-11). Doelpunten: Ankie Billekens (7x), Joy Jakobs (6x), Jill Punt (3x), Manon Hazekamp (2x), Hanneke Wijnands en Jantine Rongen.