De staatssecretaris van Defensie komt met een nieuw wetsvoorstel voor de kazerne in Vredepeel.
De staatssecretaris van Defensie komt met een nieuw wetsvoorstel voor de kazerne in Vredepeel. Foto: archief Peel en Maas

Luchthavenbesluit kazerne: deadline onhaalbaar

Algemeen

Het ministerie van Defensie heeft meer tijd nodig om tot een gedegen luchthavenbesluit te komen voor de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel. De deadline voor het indienen van het luchthavenbesluit ligt nu op 1 november 2021, maar die datum is volgens Bert Kwast, strategisch adviseur van Defensie, niet reëel. "De gestelde deadline is onhaalbaar", stelde Kwast tijdens de COVM-vergadering.

1 november 2021 geldt nu nog als fatale datum. Als er voor die dag geen luchthavenbesluit voor vliegbasis De Peel ligt, dan mag het ministerie na 2021 geen vliegactiviteiten meer uitvoeren op De Peel. Om dat scenario te voorkomen, grijpt het ministerie nu in. Het ministerie van Defensie wil extra tijd, maar krijgt die niet zomaar. Barbara Visser, staatssecretaris van Defensie, moet daarvoor een wetsvoorstel indienen bij de Tweede Kamer. "We willen de termijn verlengen. Voorheen hebben we de deadline met twee jaar verlengd. Ik kan me voorstellen dat we dat ook nu weer gaan doen", legt Kwast uit.

Donderdag in nieuwsblad Peel en Maas meer informatie. 

Uit de krant