Leden Participatieraad sociaal domein met burgemeester Luc Winants en wethouder Anne Thielen.
Leden Participatieraad sociaal domein met burgemeester Luc Winants en wethouder Anne Thielen. Foto: Persfoto

Participatieraad sociaal domein geïnstalleerd

Algemeen

Nu is het officieel: de participatieraad sociaal domein heeft twaalf nieuwe leden. Die  zijn maandag 16 december 2019 benoemd door het college van B en W en dinsdagmiddag  21 januari 2020 officieel geïnstalleerd door  burgemeester Luc Winants en wethouder Anne Thielen.

De nieuwe Participatieraad is tot stand gekomen na een intensieve periode van werving en selectie, onder leiding van kwartiermaker Wim van Osch. Wethouder Anne Thielen is tevreden met de nieuw samengestelde Participatieraad. "Het is belangrijk dat vanuit de samenleving meegedacht wordt over het beleid. Eén van de manieren waarop dit kan is door gebruik te maken van de nieuwe Participatieraad. Er staan belangrijke thema's op de politieke agenda waar we de inbreng van de Participatieraad bij kunnen gebruiken. Ik kijk uit naar een intensieve samenwerking", aldus wethouder Thielen. 

De gemeente Venray hecht veel waarde aan de inbreng van inwoners op de vele beslissingen die de gemeente moet nemen binnen het sociaal domein. "De Participatieraad wil een sterke verbinding met de burgers uit Venray tot stand brengen om zo de juiste informatie uit de samenleving op te halen", zegt Lei Heldens, voorzitter van de Participatieraad. De komende tijd zet de raad daar sterk op in door actief gebruik te gaan maken van het individuele netwerk van de leden. "De samenstelling van de raad is dermate breed en divers, dat we hierdoor veel burgers van Venray kunnen gaan bereiken. Ik vertrouw erop, dat we snel onze positie in Venray zichtbaar kunnen gaan maken", vult Heldens aan.

Uit de krant