Logo peelenmaasvenray.nl
Leden Participatieraad sociaal domein met burgemeester Luc Winants en wethouder Anne Thielen.
Leden Participatieraad sociaal domein met burgemeester Luc Winants en wethouder Anne Thielen. (Foto: Persfoto)

Participatieraad sociaal domein geïnstalleerd

Nu is het officieel: de participatieraad sociaal domein heeft twaalf nieuwe leden. Die  zijn maandag 16 december 2019 benoemd door het college van B en W en dinsdagmiddag  21 januari 2020 officieel geïnstalleerd door  burgemeester Luc Winants en wethouder Anne Thielen.

De nieuwe Participatieraad is tot stand gekomen na een intensieve periode van werving en selectie, onder leiding van kwartiermaker Wim van Osch. Wethouder Anne Thielen is tevreden met de nieuw samengestelde Participatieraad. "Het is belangrijk dat vanuit de samenleving meegedacht wordt over het beleid. Eén van de manieren waarop dit kan is door gebruik te maken van de nieuwe Participatieraad. Er staan belangrijke thema's op de politieke agenda waar we de inbreng van de Participatieraad bij kunnen gebruiken. Ik kijk uit naar een intensieve samenwerking", aldus wethouder Thielen. 

De gemeente Venray hecht veel waarde aan de inbreng van inwoners op de vele beslissingen die de gemeente moet nemen binnen het sociaal domein. "De Participatieraad wil een sterke verbinding met de burgers uit Venray tot stand brengen om zo de juiste informatie uit de samenleving op te halen", zegt Lei Heldens, voorzitter van de Participatieraad. De komende tijd zet de raad daar sterk op in door actief gebruik te gaan maken van het individuele netwerk van de leden. "De samenstelling van de raad is dermate breed en divers, dat we hierdoor veel burgers van Venray kunnen gaan bereiken. Ik vertrouw erop, dat we snel onze positie in Venray zichtbaar kunnen gaan maken", vult Heldens aan.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten