Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: archief Peel en Maas

Venray verstuurt aanslagen later

De inwoners en bedrijven in de gemeente Venray ontvangen eenmalig hun gecombineerde aanslag gemeentelijke heffingen niet eind januari, maar eind maart. Ook de afrekening diftar over het tweede halfjaar van 2019 valt twee maanden later in de bus.

Reden voor de eenmalige verandering is de invoering van een nieuw belastingpakket voor het opleggen en verwerken van de gemeentelijke belastingaanslagen (bijvoorbeeld OZB, rioolheffing, afvalstoffenheffing).  Het invoeren heeft veel tijd gekost, waardoor de aanslag dit jaar pas op 31 maart wordt verstuurd. Verder verandert er niets voor de Venrayse belastingplichtigen. Net als voorgaande en komende jaren kunnen zij de aanslag in twee of in negen termijnen betalen. De procedure van bezwaar is evenmin veranderd. De bezwaartermijn gaat in op de datum die op de beschikking of de aanslag staat. Wie recht heeft op kwijtschelding, behoudt dat recht.

Alle belastingplichtigen ontvangen deze of volgende week een brief waarin de gemeente uitlegt wat er anders is en waarom. Op de website van de gemeente staan veel gestelde vragen en de antwoorden.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten