Afbeelding
Foto: archief Peel en Maas

Venray verstuurt aanslagen later

Algemeen

De inwoners en bedrijven in de gemeente Venray ontvangen eenmalig hun gecombineerde aanslag gemeentelijke heffingen niet eind januari, maar eind maart. Ook de afrekening diftar over het tweede halfjaar van 2019 valt twee maanden later in de bus.

Reden voor de eenmalige verandering is de invoering van een nieuw belastingpakket voor het opleggen en verwerken van de gemeentelijke belastingaanslagen (bijvoorbeeld OZB, rioolheffing, afvalstoffenheffing).  Het invoeren heeft veel tijd gekost, waardoor de aanslag dit jaar pas op 31 maart wordt verstuurd. Verder verandert er niets voor de Venrayse belastingplichtigen. Net als voorgaande en komende jaren kunnen zij de aanslag in twee of in negen termijnen betalen. De procedure van bezwaar is evenmin veranderd. De bezwaartermijn gaat in op de datum die op de beschikking of de aanslag staat. Wie recht heeft op kwijtschelding, behoudt dat recht.

Alle belastingplichtigen ontvangen deze of volgende week een brief waarin de gemeente uitlegt wat er anders is en waarom. Op de website van de gemeente staan veel gestelde vragen en de antwoorden.

Uit de krant