De  overhandiging van de cheque.
De overhandiging van de cheque. Foto Hoedemaekers Venray

Cheque Hans Gilissen voor voedselbank

Algemeen

Inmiddels oud-burgemeester Hans Gilissen heeft donderdag  een cheque van 2652 euro overhandigd aan Gerda van Stelten, voorzitter van de Voedselbank Limburg-Noord.

Een bedrag dat is bijeengebracht bij het afscheid van Gilissen als burgemeester van Venray. De vertrekkende burgemeester wilde geen cadeaus voor zichzelf, maar vroeg iedereen een bedrag over te maken voor de voedselbank. 

De overhandiging van de cheque vond plaats bij het distributiecentrum van de voedselbank bij de NLW Bedrijven in Venray. Namens al klanten van Voedselbank Limburg-Noord dankte voorzitter Van Stelten de oud-burgemeester en alle gulle gevers.

Voedselbank Limburg-Noord is in 2005 als lokaal particulier initiatief in Venray opgericht. Omdat het werkterrein werd uitgebreid met de gemeenten Bergen en Gennep, is de naam veranderd in Voedselbank Limburg-Noord. De voedselbank is aangesloten bij de landelijke vereniging van voedselbanken. In 2018 verstrekte Voedselbank  Limburg-Noord meer dan 10.000 voedselpakketten aan ongeveer 140 gezinnen in het werkgebied.

Uit de krant