Henri Dunantstraat drie maanden dicht.
Henri Dunantstraat drie maanden dicht. Foto: Streetview

Henri Dunantstraat drie maanden dicht

Algemeen

De bouw van het nieuwe winkelcentrum in wijk Brukske, tussen de Sambastraat en Allegrostraat, vordert gestaag. Inmiddels is in opdracht van de gemeente Venray ook gestart met de aanleg van de parkeerplaats rondom het nieuwe winkelcentrum.

Op maandag 6 januari 2020 wordt gestart met de aansluiting van het winkelcentrum op de Henri Dunantstraat. Het gaat om het deel van de Henri Dunantstraat tussen de St. Antoniusveldweg/ Rondweg Brukske en de Servatiusweg (toegang naar supermarkt Aldi). Tijdens de werkzaamheden is de straat afgesloten voor al het doorgaande verkeer; dit wordt omgeleid via een tijdelijke wegbewijzering. Ook een deel van het fietspad tussen Antoniusveld en Brukske wordt afgesloten. De wijk Antoniusveld, Brukske en bewoners/bedrijven aan de Servatiusweg blijven bereikbaar.

Tegelijk met deze werkzaamheden wordt ook een deel van het regenwater afgekoppeld door de aanleg van een regenwaterriool. Daarnaast wordt de asfalttoplaag op de rijbaan en op een deel van het fietspad vervangen en worden de bushaltes vernieuwd. De werkzaamheden duren, mede afhankelijk van het weer, circa drie maanden. Medio april 2020 gaat de vernieuwde Henri Dunantstraat weer open voor het verkeer. Naar verwachting is de bouw van het winkelcentrum en de woningen erboven in juli-augustus 2020 klaar. Aansluitend opent het nieuwe winkelcentrum de deuren voor het (winkelend) publiek.

Uit de krant