Ter nagedachtenis aan Wim Smits werden er drie nummers van hem gezongen.
Ter nagedachtenis aan Wim Smits werden er drie nummers van hem gezongen. Foto: Rikus ten Brücke

Zin in zingen met ode aan Wim (fotoalbum en video)

Algemeen Fotoalbums Video

Venray | Zin in zingen stond zondagavond in Den Hoender niet alleen in het teken van de honderdste editie, maar ook van het overlijden van de Venrayse liedjesschrijver en zanger Wim Smits.

Ter nagedachtenis aan hem werden in het bijzijn van zijn vrouw Ciska enkele liedjes van de hand van Smits gezongen.

Op initiatief van de vorige week woensdag op 85-jarige leeftijd overleden Wim Smits werd in Venray begin 1995 gestart met deze zangavonden. Dit gebeurde in samenwerking met Herman en Mecky Kramer en Jos en Lenie Drabbels. Nu, 25 jaar later, zijn het nog altijd goedbezochte avonden. Onder begeleiding van een live-orkest worden tijdens Zin in zingen de meest gevraagde liedjes van de laatste jaren gezongen. Liederenbundels zijn in de zaal verkrijgbaar. Afgelopen zondag was de zanggroep de Smelebrothers uit Ysselsteyn te gast. De presentatie was in handen van Gerrit Reintjes. Hij vertelt over het ontstaan van Zin in zingen. "Het idee komt van Wim Smits. We begonnen In d'n Engel, toen een paar jaar in De Witte Hoeve en later zijn we verhuisd naar Den Hoender."

In de zangbundel staan drie liedjes die geschreven zijn door Smits. "Daar hebben we tijdens Zin in zingen bij stilgestaan. We hebben deze nummers als ode aan Wim gezongen. Ook Rooj mien dörp ien de Piël hebben we samen gezongen. Het is natuurlijk wel speciaal om zijn nummers samen te zingen", besluit Reintjes.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant