Tips voor het onderhouden van een fiets
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=peelenmaasvenray.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=580,581,582,586" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: persfoto

Tips voor het onderhouden van een fiets

Als je veel hebt geïnvesteerd in een goede fiets wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk gebruiken. Naast een jaarlijkse beurt bij de fietsenmaker is het belangrijk om zelf je fiets regelmatig te onderhouden. Met deze 4 tips kun jij je fiets goed onderhouden. Onderaan het artikel vind je fiets voor het uitzetten van een fietsroute.

Tip 1: Smeren, smeren, smeren
Om alles goed draaiende te houden is het belangrijk je ketting goed in te smeren. Dit doe je met een olie of siliconenspray. Het beste kun je van tevoren een ontvetter gebruiken, dit zorgt voor een vuilafstotend laagje. Draai de ketting een paar keer goed rond zodat de spray overal komt. Ook je kabels moet je goed smeren. Klik de kabels los, maak ze even goed schoon en droog en met dezelfde spray kun je ook je versnellings- en remkabels insmeren.

Tip 2: Fiets goed schoonhouden
Als je soms in de regen fietst is het slim om je fiets regelmatig een goede schoonmaakbeurt te geven. Gebruik een warm sopje en een borstel om alles schoon te maken, voor de ketting kun je een oude tandenborstel geven. Sproei het af met een tuinslang en laat de fiets goed drogen.

Tip 3: Banden opgepompt houden
Een goede bandenspanning fiets niet alleen lekkerder, het zorgt ook voor minder lekke banden. Hou de bandenspanning dus altijd op peil. Je kunt van tevoren checken wat je bandenspanning hoort te zijn, een goede fietspomp geeft aan wat de spanning is.

Tip 4: Stal de fiets binnen
Het lijkt misschien makkelijker om je fiets buiten te laten staan, maar het is veel beter om dit niet te doen. Als je fiets namelijk buiten staat zal deze aan allerlei weersomstandigheden onderhevig zijn. Dit kan roest veroorzaken, wat moeilijk is weg te halen. Je kunt dus beste je fiets binnen stallen, ook in de onvoorspelbare Nederlandse zomer. Het liefst op een warme plek, maar zolang het droog is, is het goed.

Heb je een nieuwe fiets nodig voor jouzelf of voor je zoon of dochter? Kijk eens bij Fietsenopfietsen en ontvang de fiets binnen twee dagen in huis!

Het uitstippelen van een fietsroute
Een goede voorbereiding is het halve werk en het levert ook nog eens voorpret op. Een goede fietsroute uitstippelen is belangrijk en er zijn verschillende manieren waarop je dat kunt doen. Zo kun je op Fietsnetwerk naar verschillende vastgestelde routes zoeken, zo hoef je niet zelf te bepalen wat de route wordt. Als je dit wel wilt doen kun je op dezelfde website een eigen route aanmaken. Het fijne hiervan is dat de website dan automatisch afstapplaatsen suggereert. Met de bijbehorende app kun je de route gewoon op je telefoon volgen. De Fietsersbond heeft een soortgelijke app, deze heeft alleen minder vooraf ingestelde routes en geen suggesties onderweg. Je kunt ook een route plannen met Google Maps, maar dan krijg je ook geen suggesties voor onderweg.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=peelenmaasvenray.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=580,581,582,586" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=peelenmaasvenray.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=580,581,582,586" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>