Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Curator hoopt op doorstart Hulsman

Algemeen

Café-hotel Hulsman is dinsdag door de rechtbank in Roermond failliet verklaard. De rechter heeft Marcus Gerrits aangewezen als curator. Gerrits gaat op zoek naar de beste oplossing voor alle partijen. "Het streven is te zoeken naar een doorstart", zegt curator Gerrits. "Ik sluit niet uit dat de deuren van de zaak op korte termijn weer opengaan."

Ook Gijs Schapendonk, uitbater van Proeflokaal Goesting en voorzitter van de afdeling Venray van Koninklijke Horeca Nederland, hoopt dat het gat van Hulsman snel wordt gevuld. "Met het faillissement van Hulsman valt er een instituut weg in het centrum van Venray. Als ik nu 's nachts onze zaak verlaat, is het donker aan de overkant. Ik word er triest van. Voor het centrum van Venray zou het goed zijn als er snel weer een uitbater wordt gevonden, maar laat ik vooropstellen dat het vooral erg triest is voor de familie."

Het wegvallen van Hulsman heeft ook gevolgen voor vastelaovesvereniging De Piëlhaas en jeugdvastelaovesvereniging D'n Hazekeutel. De Venrayse vastelaovesverenigingen hadden langlopende afspraken met Hulsman en onder meer de jeugdtent op het Henseniusplein werd door beide partijen bestierd.

Milton Cavis van De Piëlhaas verzekert dat de Hazehut voor het jeugdcarnaval gewoon geopend is op 22, 23, 24 en 25 februari. "De activiteiten voor de jeugd blijven we zeker voortzetten. De afgelopen jaren nam Hulsman de Hazehut vanaf 21.00 uur over als de jeugdactiviteiten voorbij waren. Hoe de festiviteiten er dit jaar uit komen te zien, weten we nog niet." Het nieuws van het faillissement kwam voor Cavis als een grote verrassing. De Piëlhaas werd vorige week als een van de eersten bijgepraat. "Hulsman was voor ons erg belangrijk. Zij vervulden een beetje de rol als aanjager voor de feesttent. We gaan nu uitzoeken hoe we dat voor 2020 het beste kunnen oppakken." Cavis wil het jeugdcarnaval in ieder geval behouden voor Venray. "We hebben gelukkig nog even de tijd om alles te regelen. We willen de jeugd omarmen en daar hoort een aantrekkelijk programma bij. Het allerlaatste wat we willen is de activiteiten schrappen, omdat er geen locatie zou zijn."

Ook Cavis heeft vooral te doen met de familie Hulsman. "Het is al vaker gezegd denk ik, maar er gaat een instituut verloren. De naam Hulsman is al tientallen jaren verbonden aan de Venrayse horeca. Het is ontzettend jammer dat dat verloren gaat." Het nieuws van het faillissement van Hulsman kwam voor veel mensen als een verrassing. De horecaonderneming is uiteindelijk ten onder gegaan door de té zware vaste lasten.

Uit de krant