The Offspring komt naar Jera On Air in Ysselsteyn.
The Offspring komt naar Jera On Air in Ysselsteyn. Foto: Tijs van Leur

The Offspring eerste headliner Jera On Air 2020

Algemeen

De eerste headliner van Jera on Air 2020 ligt vast. The Offspring schittert op vrijdag 26 juni op het festival in Ysselsteyn. Van donderdag 25 tot en met zaterdag 27 juni staat Ysselsteyn weer drie dagen in het teken van dit metal-,  hardcore-en punkmuziekfestijn. 

De fans lieten eerder al blijken reikhalzend uit te kijken naar de 28ste editie van Jera On Air, aangezien de Early Bird-tickets binnen een half uur waren verkocht. De reguliere kaartverkoop van combi-tickets voor Jera On Air 2020 is inmiddels ook gestart via www.jeraonair.nl. 

The Offspring produceerde in de jaren negentig de ene na de andere hit, met uitschieters als Why don't you get a job?, Self Esteem en The Kids aren't Alright. De songs waren stuk voor stuk met een hoge notering terug te vinden in de hitlijsten. Het grootste commerciële succes kwam echter in 1999 met Pretty Fly (For a White Guy), de wereldwijde hit waarmee The Offspring in de eerste maanden van 1999 ook in Nederland een aantal weken de hitlijsten aanvoerde.

Sjoerd Ewals, één van de drijvende krachten achter Jera On Air, is maar wat trots op de boeking van de eerste headliner: "The Offspring past perfect bij ons festival. Onze bezoekers kunnen een groot deel van de nummers van deze band moeiteloos meezingen. Een geweldige afsluiter voor één van de festivaldagen. Na de afgelopen jaren steeds een stap vooruit te hebben gezet qua programmering van ons festival zijn we blij dat we ook voor 2020 alweer een grote naam vast hebben gelegd." Met The Offspring staat de eerste naam op de festivalposter voor Jera On Air 2020. Het duurt echter niet lang voordat de band gezelschap krijgt van enkele collega's, aldus Thijs Vogels van de organisatie: "We hopen nog voor Sinterklaas een stuk of tien namen van bands naar buiten te brengen. In de kerstperiode komen er daar nog eens tien bij." 

Uit de krant