Logo peelenmaasvenray.nl
Op bezoek bij de douane in het Wereldpaviljoen.
Op bezoek bij de douane in het Wereldpaviljoen. (Foto: Persfoto)

Meerlose school enthousiast over Wereldpaviljoen Steyl

Basisschool Megelsheim Meerlo is enthousiast over bezoek aan het Wereldpaviljoen in Steyl.

Negenentwintig kinderen, hun docent en enkele ouders bezochten deze week het dorpje San Pedro (Nicaragua) in het Wereldpaviljoen. Na een korte vlucht in een Fokker 50 arriveerden de kinderen op de luchthaven van San Pedro en kregen ze een Nicaraguaanse naam. Ze werden hartelijk ontvangen door de ambtenaar van toerisme en daarna gingen de kinderen aan het werk. Ervaren, beleven en doen is het motto. De beleving in een casa, werken in een fabriek, Spaanse les in een schooltje, tortilla's bakken, instrumenten maken en voorbereidingen treffen op een groot muzikaal feest met processie door het dorp.

Docent Ron schreef na afloop in het gastenboek: "Wat een prachtig concept. De leerlingen krijgen op een speelse manier heel veel van een andere cultuur mee. Complimenten! Enorm bedankt namens groep 6/7 van Basischool Megelsheim Meerlo." Dankzij een jubileumactie van SOS Meerlo-Wanssum kunnen alle klassen van basisscholen in de gemeenten Horst aan de Maas en Venray gratis naar het Wereldpaviljoen. Deze actie loopt nog tot het einde van dit schooljaar.

Foto beneden: Op bezoek bij de cacaoplantage.


Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten