Fietslichtcontroles op het Raayland College.
Fietslichtcontroles op het Raayland College. Foto: Raayland

Fietslichtcontroles op het Raayland College

Algemeen

Jaarlijks zijn er relatief veel verkeersslachtoffers onder jongeren uit het voortgezet onderwijs. Het Raayland College heeft daarom 'verkeersveiligheid' op zijn lesprogramma staan. Als de dagen korter worden, vinden de fietslichtcontroles voor leerlingen uit het eerste en derde jaar plaats. Ook krijgt de school deze week bezoek van de ANWB Verkeersbus.

Marinda Peeters, docent aan het Raayland College, is sinds twee jaar verkeerscoördinator. Zij organiseert verschillende activiteiten rondom verkeersveiligheid. "Begin van het schooljaar zijn we met leerlingen naar een toneelvoorstelling geweest waarbij iemand overlijdt in het verkeer. Dat heeft veel indruk op die leerlingen gemaakt. Later dit schooljaar komen er mensen in de klas die betrokken zijn geweest bij een ernstig verkeersongeval om hun verhaal te vertellen. Op die manier willen we leerlingen echt vanuit de praktijk bewust maken van hun gedrag in het verkeer en welke gevolgen het kan hebben", aldus Peeters. 

Deze week werden alle fietsen van eerste- en derdejaars leerlingen gecontroleerd. Dit werd door de leerlingen zelf gedaan, onder begeleiding van vier leerlingen uit praktijkonderwijs en enkele (oud-)docenten. Leerlingen gingen vervolgens aan de slag met een korte checklist. Zo werd er gekeken of de reflectoren aanwezig waren, of de lampen goed vastzaten en natuurlijk of de fietsverlichting werkt.

Op vrijdag 15 november bezoekt de ANWB het Raayland College met een interactief verkeersprogramma voor de leerlingen. 

Donderdag in Peel en Maas meer informatie.


Uit de krant