Het tweede Sprekersplein vindt op 19 november in de raadzaal van het gemeentehuis plaats.
Het tweede Sprekersplein vindt op 19 november in de raadzaal van het gemeentehuis plaats. Foto: Shelly Boom

Tweede Sprekersplein op 19 november

Algemeen

Na de succesvolle start van het Sprekersplein, staat op 19 november om 19.30 uur de tweede editie op het programma. Naar aanleiding van de reacties heeft de gemeenteraad ervoor gekozen het Sprekersplein in de raadzaal te laten plaatsvinden.

De vergaderruimten in het souterrain van het gemeentehuis bleken te krap te zijn voor de aantallen belangstellenden. Geïnteresseerde inwoners kunnen zich aanmelden via venray.nl/sprekersplein.

De reacties na afloop van het eerste Sprekersplein waren positief. Daarom verandert er niets aan de opzet: inwoners kunnen zich aanmelden om te spreken over onderwerpen die op de agenda staan van de raad of de commissie, maar mogen ook zelf een onderwerp aandragen. Het moet dan wel een onderwerp zijn waarover de raad ets te zeggen heeft.

De enige negatieve opmerkingen die werden gemaakt gingen over ruimtegebrek in het souterrain. Daarom vindt het tweede Sprekersplein plaats in de raadzaal. Om de positief gewaardeerde laagdrempeligheid en informele sfeer te behouden, zal die voor de gelegenheid anders worden ingericht dan bij een traditionele vergadering.

Tijdens het Sprekersplein vinden ook enkele korte presentaties plaats. Die zijn aansluitend op de inbreng van inwoners. Iedereen is vrij om de presentaties bij te wonen. Het programma op 19 november is nog niet definitief, maar voorlopig staan er twee presentaties op het programma: één over de stationsomgeving en één over de samenwerking bij doorverwijzingen in de jeugdhulp. Meer info verschijnt binnenkort op venray.raadsinformatie.nl

Uit de krant