Griezelige dansgroepen in actie in het winkelcentrum van Venray.
Griezelige dansgroepen in actie in het winkelcentrum van Venray. Foto: Rikus ten Brücke

Griezelen in winkelcentrum (fotoalbum en video)

Algemeen Fotoalbums Video

Venray | Halloween wordt elk jaar populairder in Nederland. Steeds meer mensen doen eraan mee.

Pompoenen en heksen staan in de voortuinen van huizen. Kinderen dragen kostuums van skeletten, duivels, heksen of mummies. En wat er ook bijhoort: de emmertjes om snoep mee op te halen.

Het is Halloween. Een feest dat uit Amerika overgewaaid is. Dat het in Nederland een vaste voet gekregen heeft, is wel duidelijk. De trend wordt steeds populairder, ook in Venray, waar ondernemersvereniging Venray Centraal afgelopen (koop)zondag een grote Halloween-feestmiddag met tal van activiteiten hield.

Meerdere muziekgroepen zorgden voor sfeer in het centrum van Venray. Daarnaast kon het winkelend publiek genieten van optredens van dansgroepen van Bruce Dance Factory en Dizzy Dance. Bezoekers die niet verkleed of geschminkt naar het centrum kwamen, konden tevens ter plekke zelf een masker maken of zich laten schminken. Ook was er een vuurspuwer. Wie 'echte' spoken wilde zien, moest daarvoor naar het spookhuis op het Henseniusplein (oude Albert Heijn-pand). Verklede bezoekers van het centrum maakten tevens kans mooie prijzen. Alle activiteiten waren gratis en werden aangeboden door Venrayse winkeliers.

Op Peel en Maas TV is donderdagavond (vanavond) een verslag van Halloween in Venray te zien. Deze reportage is tevens te bekijken op het YouTube-kanaal van de Venrayse tv-zender.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant