Ook een wens van Floor uit Wanssum werd door Make-A-Wish vervuld.
Ook een wens van Floor uit Wanssum werd door Make-A-Wish vervuld. Foto: eigen foto

Met een lach en traan

Algemeen

Venray | Een ontroerende voorstelling met een lach en een traan. Op zondag 10 november neemt cabaretier Rob Scheepers (foto-inzet) bezoekers van Schouwburg Venray mee in de wereld van stichting Make-A-Wish Nederland. De volledige opbrengst van het evenement gaat naar de kinderen en hun wensen.

Door Henk Lammen

Make-A-Wish is een wereldwijde organisatie die wensen van ernstig zieke kinderen vervult. Iedere dag horen gemiddeld drie families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen. Make-A-Wish Nederland wil al deze jonge patiënten tussen 3 en 18 jaar een positieve boost meegeven. Een ervaring die ze sterker maakt. En vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst. Dat doen ze door samen hun allerliefste wens te laten uitkomen.

Heidi Holierhoek uit Venray is vrijwilliger en wenshaler van Make-A-Wish in Limburg. In het afgelopen jaar werden door de twee regio's in de provincie, noord en zuid, bijna veertig wensen vervuld. Het grootste deel, 26, in het binnenland, maar ook twaalf over de grenzen van ons land. Ze zet zich al ruim drie jaar in voor de stichting, sinds enige tijd ook als wenshaler. "Het is toch prachtig als je de allerliefste wens van een ernstig ziek kind kunt vervullen. Dat mag organiseren. Met alle toeters en bellen. Een kind dat thuis met een limousine, helemaal met vlaggetjes versierd, wordt afgehaald, en vervolgens naar Zandvoort gaat. En na een overnachting een dag later op het racecircuit kan genieten. Dat is toch fantastisch."

Heidi is druk bezig om het evenement op zondag 10 november gestalte te geven. Het raamwerk van de voorstelling staat. De bezoekers krijgen in ieder geval waar voor hun geld. Met een prosecco en hartige hapjes, filmpjes van oud-wenskinderen en een optreden van cabaretier Rob Scheepers. Na afloop van de voorstelling in de kleine zaal, die begint om 14.00 uur, wordt er nog gezellig in de foyer van de schouwburg nageborreld. Daar presenteren zich in stands ook lokale ondernemers, de stichting Make-A-Wish en atelier Kei leuk en is er een loterij waarvan de opbrengst eveneens naar het goede doel gaat. De hoofdprijs bestaat uit vier kaartjes voor de voorstelling van Rob Scheepers in 2020 en een meet-and-greet met de cabaretier. De bevlogen vrijwilligster van Make-A-Wish geeft toe, 29 euro voor de voorstelling is een flinke prijs. "Maar de mensen krijgen een prachtig programma voorgeschoteld. Een voorstelling met een lach en een traan die hen ongetwijfeld zal raken, waarvan de opbrengst is bestemd voor het goede doel. Als regio moeten we namelijk zelf de broek ophouden en gelden genereren om wensen te vervullen." Heidi heeft zelf ook een wens. "Natuurlijk hoop ik op een volle schouwburg en dat we aan het einde van de middag een hele mooie cheque kunnen overhandigen aan onze juniorambassadeur Charlotte. Na afloop krijgt iedereen een goodiebag en hopen we dat de mensen met een goed gevoel en een warm hart naar buiten gaan. Ze een steentje hebben kunnen bijdragen om met de opbrengst van de dag heel wat nieuwe wensen te kunnen vervullen."

Foto: Nicole Minneboo

Henk Baltussen

Afbeelding

Uit de krant