De winnaar en de ereprijswinnaars samen op de foto.
De winnaar en de ereprijswinnaars samen op de foto. Persfoto

People’s Farm winnaar eerste Limburg Duurzaamheid Award

Algemeen

People's Farm uit Maasbree heeft de eerste Limburg Duurzaamheid Award gewonnen. In de schouwburg in Venray eindigde Kipster uit Oirlo als tweede en Zwamburg uit Schimmert als derde.

In totaal streden 23 bedrijven en organisaties om de Limburg Duurzaamheid Award. Speciale gast was de bekende 11-jarige Britse milieuactiviste Lilly Platt, die jongeren opriep om ook hun verantwoordelijkheid te nemen. "Een beter milieu hoef je niet alleen aan volwassenen over te laten, wij jongeren kunnen ook het verschil maken", hield de ambassadeur van 'World Cleanup Day' de zaal voor.

De Limburg Duurzaamheid Award is een initiatief van de gemeente Venray en Stichting Wielerpromotie Venray en sluit aan bij de ambitie van Venray om de meest duurzame wielerfinishplaats ter wereld te zijn. Venray was in augustus voor het derde jaar op rij etappefinishplaats van de BinckBank Tour.

De 23 genomineerden waren: A New Me; ACS cleaning; AGMI Traffic & Lighting; Dekkers Tweewielers; Electric Dutchman; Fairtrade Venlo-Venray; Frisfabriek; Kerkrade jouw duurzame toekomst; KERNgezond; Kipster; Knoest; Koningslust voetbalclub; Munckhof; MV Energietechniek; NewDay Design; People's Farm; Stadskantoor Venlo; Superlocal; THT New Cool; Tiny House Limburg; Vissers Energy/Van Kessel Olie; Waterschapsbedrijf Limburg; Zwamburg.

Donderdag in Peel en Maas meer informatie.

Uit de krant