Afbeelding
Foto: archief Peel en Maas

Brand in zorginstelling Dichterbij: geen gewonden

Algemeen

In een kamer van zorginstelling Dichterbij heeft zaterdagmiddag een korte maar felle brand gewoed.

De brand kon snel worden geblust en gedurende korte tijd zijn vijf  bewoners geëvacueerd. De brand heeft behoorlijk wat schade aan de kamer veroorzaakt. Er raakte niemand gewond. De brand heeft gewoed in een bed. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.

De brandweer werd om 14.15 uur gealarmeerd voor een brandalarm via de automatische brandmeldinstallatie van de zorginstelling. Deze automatische melding werd vrijwel direct gevolgd door een melding vanuit de zorginstelling zelf dat er daadwerkelijk brand woedde in een van de kamers. De brandweer kwam met twee blusvoertuigen ter plaatse  en bij aankomst bleek dat de vijf bewoners die zich in de nabijheid van de kamer bevonden reeds door medewerkers van de zorginstelling in veiligheid waren gebracht. Een gealarmeerde ambulance hoefde niet in actie te komen.

De brand woedde in het bed van een van de kamers. De brand was kort maar behoorlijk fel en heeft de nodige schade veroorzaakt. Om iets na 14.35 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. Niet veel later, om 15.00 uur, was de brand volledig geblust.

De Stichting Salvage, een overkoepelend verzekeraarsorgaan,  is ingeschakeld om de zorginstelling verder te assisteren met opruim- en herstelwerkzaamheden als gevolg van de brand. 

Uit de krant