Oktoberfest Venray vindt plaats op zaterdag 26 en zondag 27 oktober.
Oktoberfest Venray vindt plaats op zaterdag 26 en zondag 27 oktober. Archief Peel en Maas.

Oktoberfest Venray weer op de Grote Markt

Algemeen

De negende editie van Oktoberfest Venray vindt voor het tweede jaar op rij plaats in het centrum van Venray. De Uitmarkt en De Klokkenluider organiseren het bierfestival op zaterdag 26 en zondag 27 oktober op de Grote Markt. "Het is vorig jaar uitstekend bevallen", vertelt Bert Pelzer van De Uitmarkt enthousiast. "Het succes van vorig jaar willen we graag evenaren."

De feesttent wordt traditiegetrouw op Duitse wijze aangekleed en ook bierpullen en Duitse kledij zullen niet ontbreken. De organisatie van het evenement is er weer in geslaagd om een gevarieerd programma samen te stellen. De aftrap wordt zaterdagavond verzorgd door Rosentaler. Het gezelschap vormt de rode draad op zaterdagavond. Die Power Buam en Walter Ego zijn de aanvullende acts. "Power Buam is een jong duo dat veel sfeer brengt in de zaal. Zij zingen veel verschillende soorten nummers van ski-hut tot schlagers. Samen met de andere artiesten maken zij er een groot feest van."

Op zaterdag en zondag draait daarnaast de in Venray bekende dj Izzy. Hij praat en draait de diverse acts aan elkaar. Dj Izzy begint op zaterdagavond om 19.00 uur. Op zondag 27 oktober is het weer vroeg feest op de Grote Markt. Vanaf 13.00 uur klinken de vrolijke klanken van Tiroler Klang en Gert Janssen door de feesttent. "We verwachten veel aanloop tijdens deze dag. Dagjesmensen zijn welkom, maar ook voetbalteams, vriendengroepen, families en andere groepen bezoekers. De Duitse middag moet echt een feest worden voor jong en oud. Op zondagmiddag staan er ook lange tafels in de feesttent. Deze tafels horen natuurlijk bij het Oktoberfest, dat geldt ook voor de bierpullen. Deze tafels kunnen wel gereserveerd worden."

Pelzer legt uit dat de organisatie ook dit jaar weer alles uit de kast heeft getrokken: "We hebben er ook dit jaar weer alles aan gedaan om een geweldig feest te organiseren en we denken dat dat gelukt is. Ik vind het wel belangrijk om nog te benadrukken dat de entree op zondag gratis is. Alleen voor de feestavond op zaterdag dient dus een kaartje te worden gekocht."

De kaartverkoop van het tweedaagse Oktoberfest is inmiddels gestart. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.oktoberfestvenray.nl. Op de website is ook meer informatie over het evenement te vinden. Tickets voor zaterdagavond zijn online te bestellen voor 16,50 euro per stuk. Bij zowel De Uitmarkt als De Klokkenluider kost een kaartje 17,50 euro. Aan de deur betalen bezoekers 20 euro. Op zondag is de feesttent gratis toegankelijk.

Uit de krant