Kinderboekenweek 2019 vindt plaats van woensdag 2 tot en met 13 oktober.
Kinderboekenweek 2019 vindt plaats van woensdag 2 tot en met 13 oktober. Archieffoto Peel en Maas

Kinderboekenweek in teken voertuigen

Algemeen

Kinderboeken over voertuigen staan centraal in de Kinderboekenweek 2019, van woensdag 2 tot en met zondag 13 oktober.  In Venray wordt in het kader van de Kinderboekenweek op woensdag 9 oktober een interactieve tocht gehouden, met onder meer een animatieworkshop.

De interactieve tocht, waarbij kinderen op diverse plekken mee kunnen doen aan een activiteit, organiseert de bibliotheek in Venray in samenwerking met het Odapark, Schouwburg Venray, Tante Truus, literair café, Xpeditielab, Drumlines, dansschool Janssen en Dizzy Dance.  Elke activiteit duurt 5 tot 15 minuten. De opening vindt plaats om 14.00 uur bij de schouwburg.


In de bibliotheek kunnen kinderen meedoen aan een animatieworkshop. Er wordt eerst een verhaaltje geschreven, waarna er met behulp van de app Puppet Pals een kleine animatie van wordt gemaakt.Voor de dichters in spe verzorgt het literair café een workshop gedichten maken in de bibliotheek.
De activiteiten zijn doorlopend te volgen van 14.00 tot 17.00 uur. Om 17.00 uur is er weer een afsluitende activiteit bij de schouwburg.

Op de website www.biblionu.nl staat alle informatie over de Kinderboekenweek. Zo lees je welke zilveren griffels (prijs voor de best geschreven kinderboeken) en penselen (prijs voor de best geïllustreerde kinderboeken) er zijn uitgedeeld. Ook staan op deze site acht verschillende filmpjes met opdrachten speciaal voor basisschoolleerlingen. De filmpjes zijn gemaakt door BiblioNu-medewerkers en Martijn van de Voort van MIghty1.

Uit de krant