Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Esports Day in Venray

Nieuws

Venray Beweegt hield vrijdag in samenwerking met DutchGameMasters het eerste Venrays scholenkampioenschap en Open Venrays kampioenschap Esports in het voormalige AH-pand op het Schouwburgplein.

Esports Day is één van de activiteiten in de Nationale Sportweek om inwoners van de gemeente te stimuleren om een actieve(re) en gezonde(re) leefstijl aan te nemen. Esports kan een bijdrage leveren aan een actievere leefstijl van de nieuwe generatie. Dat klinkt in eerste instantie tegenstrijdig. Esports of gamen wordt vooral geassocieerd met uren stilzitten en juist gezien als één van de oorzaken waarom jongeren minder bewegen en steeds zwaarder worden.

De nieuwe Esports-games daarentegen stimuleren jongeren om juist te gaan bewegen: het is een combinatie van gamen en fysiek bezig zijn. Esports past bovendien in de leef- en belevingswereld van jongeren. Liefst 65% van de Nederlanders tussen 11 en 45 jaar is in contact geweest met Esports, zo blijkt uit onderzoek van Nielsen Sport. De ontwikkeling van Esports gaat razendsnel. Bewegen en gamen in een andere wereld, dat is het gamen van de toekomst. Vrijdagmorgen streden de groepen 7 en 8 van zes Venrayse basisscholen (foto) welke school de Esports-games wint en zich Venrays kampioen mag noemen. 's Middags was het Open Venrays kampioenschap.

Donderdag in de (digitale) Peel en Maas meer foto's. Foto Henk Lammen.

Uit de krant