Marcel Reulen (links) en Martijn van der Putten op het dak van de Klimboom.
Marcel Reulen (links) en Martijn van der Putten op het dak van de Klimboom. Foto: Persfoto

Dak basisschool Klimboom vol zonnepanelen

Algemeen

101 stuks: ze liggen erop. Het dak van basisschool de Klimboom ligt zichtbaar vol met zonnepanelen.

Vorige week werd de laatste hand gelegd aan het dak en wethouder onderwijs Martijn van der Putten was erbij: "Alle stroom van de school wordt nu opgewekt via zonne-energie. Dat is prachtig nieuws en ik ben blij dat we daar als gemeente aan hebben kunnen bijdragen. Hiermee zetten we mooie stappen in de verdere verduurzaming van alle Venrayse scholen."

Van der Putten stond samen met SPOVenray-bestuurder Marcel Reulen op het dak van de school in Landweert om met eigen ogen te zien hoe het zonnedak erbij ligt. "Scholen verduurzamen is een belangrijke ambitie van het college. Een dak vol zonnepanelen is daarvan natuurlijk een belangrijk onderdeel. We zijn er nog lang niet, er zijn ook plannen om de komende weken een kleine 500 zonnepanelen op de daken van vier andere Venrayse scholen te leggen."

"Eigenlijk moeten we jongeren uit de Jongerenburgertop 2017 dankbaar zijn voor dit idee", vertelt Van der Putten. In 2017 vond een grote burgertop plaats met jongeren uit Venray en het idee om alle scholen vol met zonnepanelen te leggen was een van de winnende ideeën. "Het is mooi dat hun idee werkelijkheid is geworden, we nu gewoon hier op het dak kunnen staan en dat steeds meer scholen hun stroom van de zon halen. Een goed voorbeeld voor al ons gemeentelijk vastgoed."

Uit de krant