Jera On Air: groei, hitteplan uit de kast

Algemeen Video

Ysselsteyn | Het driedaags muziekfestival Jera On Air in Ysselsteyn kon vorig jaar vrijdags 5900 en zaterdags 6000 bezoekers begroeten. "De schatting is dat er 500 mensen per dag meer komen dan afgelopen jaar", meldt pr-man Thijs Vogels.


In totaal verwacht de organisatie rond de 8000 bezoekers per dag, inclusief alle gasten, vrijwilligers, pers etc. "Omdat het donderdag nog niet volledig gevuld is met 8000 mensen, schat ik het totaal op 22.000: 6000 bezoekers donderdag, 8.000 op vrijdag en 8.000 op zaterdag."

Extra water voor festivalgangers

Het punk- en hardcorefestival, dat vandaag (donderdag) van start ging en tot en met zaterdag duurt, neemt vanwege de tropische temperaturen de nodige maatregelen. Er wordt bijvoorbeeld extra water uitgedeeld aan de festivalgangers.

Ook mogen ze lege flesjes meenemen op het terrein en staat er zonnebrandcrème bij de toiletten. Verder zijn er extra watertappunten gerealiseerd, zodat er voldoende verkoeling is voor bezoekers.

Tevens zorgt de organisatie van het muziekfestijn op het terrein voor extra schaduwplekken en hangt ze nevelsproeiers op. Liefhebbers kunnen de komende drie dagen onder anderen genieten van optredens van bands als Enter Shikari, Sum 41, Backfire!, Hatebreed, Converge, Heideroosjes en The Interrupters.

Uit de krant