Anne Thielen:
Anne Thielen: "NLW Groep stabiel vangnet geworden voor mensen met een arbeidsbeperking." Foto: archief Peel en Maas

Directeur NLW neemt afscheid

Algemeen

Peter Fleuren, directeur bij NLW Groep, vertrekt op 15 oktober 2019 na ruim vijf jaar voor de organisatie te hebben gewerkt. Fleuren heeft in deze jaren de financiële tekorten teruggebracht én de werkgelegenheid voor de doelgroep behouden. Nu de organisatie een nieuwe fase in gaat, vindt hij het tijd voor een nieuwe directeur. Fleuren wordt in eerste instantie opgevolgd door een interim-manager.

De laatste tijd speelde een conflict tussen de directeur en de ondernemingsraad (OR). Desondanks kijkt Fleuren terug op een plezierige tijd: "De stabiliteit die NLW aan mensen met een arbeidsbeperking biedt, levert een belangrijke bijdrage aan hun leefkwaliteit. Dat heeft mij altijd veel voldoening gegeven."

Directeur Peter Fleuren begon bij de NLW toen het bedrijf in een transitietraject zat. Het terugbrengen van de jaarlijkse gemeentelijke bijdrage werd als een van de voornaamste doelen meegenomen in dit traject. Volgens voorzitter Anne Thielen, wethouder gemeente Venray, heeft Peter Fleuren een belangrijke rol gespeeld bij NLW: "In de jaren dat Peter Fleuren directeur is geweest, is NLW Groep een stabiel vangnet geworden voor mensen met een arbeidsbeperking. Enerzijds vanuit de voormalige Wsw (Wet sociale werkvoorziening) en anderzijds vanaf 2015 voor mensen vanuit de Participatiewet. Er is daarbij werkgelegenheid gecreëerd voor de mensen in de gemeenten Peel en Maas, Horst aan de Maas en Venray en in beperkte mate voor de buurgemeenten."

Nu de transitie succesvol is afgerond, start de transformatiefase. Een fase die een andere focus eist van de directie. Met daarbij ook de uitdaging om het bedrijf gezond te houden en voldoende werkgelegenheid te creëren. Peter Fleuren heeft aangegeven dat hij het stokje met ingang van deze nieuwe fase over wil dragen. Fleuren wordt opgevolgd door een interim-manager. De opdracht voor de nieuwe interim-manager bestaat onder andere uit het verder optimaliseren van de bedrijfsvoering en het daarop aanpassen van de organisatiestructuur. Dit gebeurt in samenspraak met het bestuur, het managementteam en de ondernemingsraad. Wie de nieuwe interim-manager wordt, is nog niet bekend.

NLW Groep is een werkbedrijf voor sociaal-maatschappelijke werkgelegenheid. De letters 'NLW' staan voor Noord-Limburg West, het gebied waar het maatschappelijk werkbedrijf al sinds 1955 werk biedt aan mensen met een arbeidsbeperking. Dit doet NLW door werknemers zoveel mogelijk te laten werken bij reguliere bedrijven of door in de eigen productielocaties een reguliere werkomgeving te maken waar de werknemers werken voor reguliere bedrijven onder deskundige begeleiding.

Uit de krant