De sacramentsprocessie trok zondag door de straten van het winkelcentrum.
De sacramentsprocessie trok zondag door de straten van het winkelcentrum. Foto: Rikus ten Brücke

Viering buiten de muren

Algemeen Fotoalbums Video

Venray | De sacramentsprocessie trok afgelopen zondag opnieuw onder grote belangstelling door de straten van het winkelcentrum van Venray.

Voorafgaand aan de sacramentsprocessie was er een heilige mis in de Grote Kerk. Na afloop van deze viering trok de processie richting de Paterskerk. Naast kinderen die dit jaar de eerste communie ontvingen en overige gelovigen, maakten tevens enkele vaandels en heiligbeelden deel uit van de processie. Deken Ed Smeets: "Eens per jaar trekken we de straat op en vieren we wat we normaal altijd binnen de muren van de kerk vieren, namelijk dat de Heer aanwezig is in zijn woord. Het is voor ons eigenlijk het hoogtepunt van het jaar." De deken denkt dat de sacramentsprocessie zeker nog van deze tijd is. "We zien op allerhande fronten dat alles minder wordt, maar als je op zoek gaat naar de kern van de zaak, dan denk ik dat het wel degelijk van deze tijd is. Het is een uiting van wat we normaal binnen de muren van de kerk vieren. Daar horen bijvoorbeeld ook huwelijken en uitvaarten bij."

De sacramentsprocessie werd op touw gezet door het kerkbestuur van de Grote Kerk en Paterskerk. Aan de vooravond van de sacramentsprocessie was er een concert. Smeets hoopt dat mensen geïnspireerd zijn geraakt. "Wat ik mensen die ons hebben gezien, gehoord of over ons hebben gehoord, wil zeggen is: denk eens na. We hebben een prachtige boodschap uit te dragen. Iedereen is altijd welkom om aan te sluiten, al is het van dichtbij of op afstand. We willen er voor iedereen zijn, ook anno 2019 en daarna."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant