Otto Work Force pleit onder meer voor een stringenter beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten.
Otto Work Force pleit onder meer voor een stringenter beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Archief Peel en Maas

OTTO Work Force pleit voor aanpak misstanden

Algemeen

OTTO Work Force in Venray wil dat de overheid de misstanden aan de onderkant van de uitzendmarkt aanpakt. Het Venrayse uitzendbureau pleit voor de herinvoering van de uitzendvergunning en voor een stringenter beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten.

Sinds het afschaffen van de uitzendvergunning in 1998 is er aan de onderkant van de uitzendmarkt een wildgroei ontstaan. Nederland telt inmiddels 14.200 uitzendbedrijven, een groei van ruim 10.000 sinds 1998. Dat leidt tot misstanden als onderbetaling, concurrentievervalsing en belastingontwijking omdat het merendeel niet NEN-gecertificeerd is. 'Ook op het gebied van huisvesting van arbeidsmigranten is nog te veel mis. OTTO pleit voor jaarlijkse keuringen van alle panden waar arbeidsmigranten wonen en het verplichtstellen van het SNF keurmerk van de Stichting Normering Flexwonen', meldt de directie van OTTO Work Force in een persbericht. 

OTTO Work Force wil de huisvestingsbranche voor arbeidsmigranten naar een hoger niveau tillen. Dat is noodzakelijk om aantrekkelijk blijven voor arbeidsmigranten. De arbeidsmigrant is, en zal in de toekomst, immers keihard nodig zijn om in Nederland het huidige welvaartsniveau in stand te kunnen houden.

De eerste stap om de misstanden in de uitzendbranche aan te pakken is volgens de directie van Otto Work Force 'de herinvoering van de uitzendvergunning'. De vergunning is in 1998 in Nederland afgeschaft. 'Er was destijds gebrek aan controle en de overtuiging was dat de branche beter zichzelf zou kunnen reguleren'.

Donderdag in Peel en Maas meer informatie. 

Uit de krant