Dames van De Rooyse Ladies bakten pannenkoeken voor de kinderen.
Dames van De Rooyse Ladies bakten pannenkoeken voor de kinderen. Foto: Henk Lammen

Ontdekken en genieten! (fotoalbum)

Algemeen Fotoalbums

Venray | Kiwanisclub De Rooyse Ladies uit Venray hield vorige week vrijdag voor de vierde keer in successie een Roefeldag voor basisschoolleerlingen.

Samen met Stichting Primair Onderwijs Venray (SPOV) hield Kiwanisclub de Rooyse Ladies een ontdekkingsreis langs 130 bedrijven in Venray en omgeving. Ruim 400 kinderen van groep acht van veertien Venrayse basisscholen maakten kennis met allerlei beroepen en bedrijven. "Een dag die dankzij de enthousiaste inzet van de medewerkers van de bedrijven, ruim 100 begeleiders en de Rooyse Ladies wederom een groot succes is geworden. Dit jaar was er zelfs een social reporter die tijdens de Roefeldag direct verslag deed op social media", aldus pr-vrouw Myriam Wismans. Door Kiwanis Nederland werden eerder dit jaar enkele projecten gekozen die speciale pr-aandacht verdienen. De Roefeldag van de Rooyse Ladies werd daarbij als een van de mooiste projecten geselecteerd. "Met foto's, berichten en weetjes van de vorige edities wist social reporter Ghislaine Cals al een week vooraf alle aandacht te krijgen voor de Roefeldag. Vrijdag ging zij mee op pad om het roefelen te beleven en verslag te doen van vele activiteiten." Na een warming-up van Jorianne van Dansschool Janssen werd bij Zaal Zeven van Hotel Asteria het startsein gegeven. Bestuursvoorzitter van SPOV, Marcel Reulen, benadrukte bij de opening hoe belangrijk het is dat kinderen kennis kunnen maken met de diversiteit aan beroepen en hoe zeer dit helpt bij de keuzes die ze op latere leeftijd kunnen maken.

De naam Roefeldag komt van het Belgische woord roefelen; dat snuffelen of ontdekken betekent. Wismans: "Op de Roefeldag oriënteren kinderen zich op allerlei facetten in diverse bedrijfstakken. Bedrijven en instellingen helpen kinderen de wereld van de volwassenen op een actieve manier te ontdekken. Een kijkje nemen in het grote mensenleven: in de techniek, in de zorg, bij de kapper of de in horeca, is voor kinderen een unieke ervaring. De kinderen mogen vragen stellen en meer en meer mogen de kinderen actief meedoen. Veel bedrijven, winkels, instellingen en organisaties nemen al jaren deel en bedenken ieder jaar nieuwe activiteiten waar de kinderen bij kunnen meehelpen. Ook voor de ondernemers en medewerkers is het leuk zichzelf te presenteren, de kinderen zijn immers allemaal potentiële werknemers."

Social reporter Cals nam een kijkje bij de AmbulanceZorg Limburg-Noord waar de kinderen konden zien hoe een reanimatie in z'n werk gaat. Het programma werd vervolgd met een bezoek aan Inther waar de kinderen op slimme wijze mochten kennismaken met automatisering in de logistiek en bij bloemenspeciaalzaak September werd onder deskundige leiding een fraai boeket bij elkaar gestoken. Tussen de middag genoten de kinderen van een pannenkoek in de Perdstal, gebakken door de Rooyse Ladies. Tot slot ging de social reporter op bezoek bij Bol Adviseurs waar een van de partners uitleg gaf over het samenwerken met ondernemers en het realiseren van hun dromen en ambities. Met gebruikmaking van een Donald Duck animatie wist hij de kinderen te boeien en al was dit het laatste bezoek van de dag, zestien kinderen hingen aan zijn lippen. De meest beluisterde opmerking van de dag: 'Volgend jaar doen we weer mee!'

Henk Lammen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant