De werkzaamheden in gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum zijn in volle gang.
De werkzaamheden in gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum zijn in volle gang. Foto: Paul Poels

Afsluiting Ooijenseweg Blitterswijck

Algemeen

In juli wordt de brug in Blitterswijck aangesloten op de Ooijenseweg.

Om de aansluitingen te kunnen maken, wordt de Ooijenseweg, ter hoogte van de nieuwe brug, van vrijdag 5 juli 19.00 uur tot en met maandag 8 juli 06.00 uur afgesloten. De brug in Blitterswijck zorgt ervoor dat de omliggende dorpen bereikbaar blijven als de oude Maasarm bij hoogwater weer mee gaat stromen. De brug is ongeveer 130 meter lang en biedt straks uitzicht op de oude Maasarm.

Tegelijk met de aansluiting van de brug op de Ooijenseweg wordt een verkeersdrempel aangelegd op de kruising Molenweg/Blitterswijckseweg. Vanwege de afsluiting van de brug  is er dat weekend geen doorgaand verkeer mogelijk. Om de hinder te beperken worden deze werkzaamheden gecombineerd.  Tijdens de afsluiting wordt verkeer vanuit Broekhuizenvorst en Blitterswijck omgeleid via Swolgen, Tienray en Meerlo. Vrachtverkeer wordt via de A73 en Tienray omgeleid. Om sluipverkeer tegen te gaan wordt de Veerweg tijdens de werkzaamheden afgesloten voor autoverkeer. De Veerweg blijft wel bereikbaar voor fietsers, voetgangers en aanwonenden. Op de website www.ooijen-wanssum.nl is meer informatie over de omleidingsroutes en de werkzaamheden te vinden.

Wanneer alles volgens planning verloopt wordt de brug uiterlijk op maandag 8 juli om 06.00 uur opengesteld voor verkeer. Deze planning is indicatief en is afhankelijk van diverse factoren, waaronder de weersomstandigheden. Tijdens de uitvoering staat actuele informatie over eventuele wijzigingen in de planning en werkzaamheden op www.ooijen-wanssum.nl. Via de website kunnen belangstellenden zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief. Omwonenden konden tot en met 31 mei suggesties insturen voor de naam van de brug. Samen met de gemeente Venray, de toekomstige eigenaar van de brug, wordt uit de 43 ontvangen inzendingen een naam gekozen die bij de openstelling wordt onthuld.

Uit de krant