Afbeelding
Foto: Jolijn van Goch

Uniek kijkje bij de begraafplaats (video)

Algemeen

Oostrum | Begraafplaats Boschhuizen is een plek vol verhalen. De begraafplaats opende afgelopen zondag tussen 13.00 en 16.00 uur haar poorten om diverse verhalen te vertellen.

Het thema van de open dag was Een plek vol verhalen. Roel Arts van Briensveld Uitvaartverzorging geeft uitleg over de begraafplaats. "Boschhuizen is dé plek voor verhalen. Er worden hier veel oude verhalen verteld over oud-inwoners van Venray. We proberen alle facetten van de begraafplaats aan bod te laten komen. We hebben ook een islamitisch deel in Boschhuizen. Hier vertellen mensen uit de islamitische gemeenschap over hun gebruiken. Iedereen is hier welkom."

Elke steen, eenvoudig of monumentaal, oud of nieuw vertelt een stukje geschiedenis. Tijdens deze open dag lopen er mensen rond die deze verhalen met de bezoekers delen. Ze staan stil bij de oudste graven van Venray en er wordt over de afscheidsmogelijkheden bij vroeggeboorte verteld. Er was muziek, de bezoekers konden een open graf bekijken en voor de kinderen werd er voorgelezen. Onder het genot van een kopje koffie was er gelegenheid om vragen te stellen aan uitvaartorganisatie Briensveld. De begraafplaats is ook rolstoeltoegankelijk.

Monique van den Hoogen van begraafplaats Boschhuizen: "We proberen tijdens het weekend van de begraafplaats te laten zien wat er bij begraven komt kijken. Dat doen we in een hele ontspannen setting. Ook vak O komt aan bod. Daar staan nog hele grote en monumentale zuilen. Daar zijn de oudste graven en daar worden ook mooie verhalen verteld."

Foto: Jolijn van Goch.

Ron Koenen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant