Hoe is 't nou mit ow is de titel van het nieuwe soloalbumk van Huub Janssen.
Hoe is 't nou mit ow is de titel van het nieuwe soloalbumk van Huub Janssen. Persfoto

Wanssumse band Ondiep gestopt

Algemeen

De Wanssumse dialectband Ondiep is niet meer.

Na 27 jaar en talloze optredens houdt de band bestaande uit Huub Janssen, Rogier Rutten, Robert van Ratingen en Marc Lahnstein het voor gezien.

Daartegenover staat dat Huub Janssen door blijft gaan met het maken van muziek. De zanger van Ondiep heeft met Hoe is 't nou mit ow een nieuw soloalbum uitgebracht, dat op 1 april digitaal is verschenen op Spotify. Het album Hoe is 't nou mit ow bevat zeven liedjes die nog niet eerder zijn uitgebracht en is te bestellen via info@huubjanssen.nl.

Van Ondiep verschenen in totaal vijf cd's, waarvan de eerste twee onder de naam Diep Sjit. Na de albums Kameroad, Van vleis en bloed, Hemel op aarde en An 't water bracht de band in 2013 het laatste album Wanssum uit. Dit album bevat de bekendste liedjes van de formatie. Ondiep scoorde de afgelopen jaren twaalf L1mbo top 10-hits en stond vier keer op nummer één met de liedjes An 't water, Wanssum, Hieel moj megje en  Beter als oeijt gewest. Dat laatste nummer werd in 2011 door L1 zelfs verkozen tot beste van het jaar. Het bekendste liedje van Ondiep is Hutje op de hei.


Uit de krant