Heidi Holierhoek (rechts op de foto).
Heidi Holierhoek (rechts op de foto).

Weer kindermarkt op Koningsdag

Algemeen

De eerste activiteit tijdens Koningsdag (zaterdag 27 april) is traditiegetrouw de kindermarkt op de pleinen in het winkelcentrum van Venray.

De leden van het Oranjecomité Venray moeten die dag vroeg uit de veren om de kinderen en de bezoekers van de kindermarkt op het Schouwburg- en Henseniusplein, te ontvangen. "Voor ieder kind is het dé plek om een eigen winkeltje te hebben om geld te verdienen voor andere dromen", zegt Heidi Holierhoek van het Oranjecomité enthousiast. "Voor de kindermarkt gelden echter duidelijke regels om deze leuke activiteit te doen slagen. De kindermarkt is uitsluitend bedoeld voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Ouders mogen hun kinderen begeleiden maar het is de bedoeling dat de kinderen verkopen en op iedere verkoopplek dient een kind aanwezig te zijn."

Bij ieder kraampje moet 75 procent van de aangeboden spullen uit kinderspeelgoed bestaan. Daarnaast is ook de verkoop van kinderkleding toegestaan. Holierhoek: "Wat niet toegestaan is, is de verkoop van bijvoorbeeld witgoed, meubels, auto-onderdelen. De naam zegt het al, het is een kindermarkt. Voor en door kinderen. Uit het oogpunt van de voedselveiligheid mag er geen eten en drinken verkocht worden. Gokspelletjes horen ook niet op de kindermarkt thuis en worden ook niet toegestaan." De kindermarkt duurt van 07.00 uur tot 12.00 uur. Leden van het Oranjecomité zullen samen met boa's, verkeersregelaars en politie handhaven.

Na afloop van de kindermarkt staan er containers langs de schouwburg, tegenover de Rabobank. Daar kunnen de kinderen de spullen, die niet meer mee naar huis gaan, in doen. Alle boeken die men niet meer mee wil nemen, worden langs de container verzameld door leden van de Zangers van St. Frans.

Uit de krant