Het klimaat verandert doordat de temperatuur op aarde stijgt. Foto: IVN Geijsteren-Venray.
Het klimaat verandert doordat de temperatuur op aarde stijgt. Foto: IVN Geijsteren-Venray.

Lezing klimaatverandering en biodiversiteit

Algemeen

IVN Geijsteren-Venray houdt op maandag 15 april een lezing over de samenhang tussen klimaatverandering en biodiversiteit. De lezing start om 20:00 uur in zaal de Kemphaan, Kennedyplein 1 in Venray en wordt verzorgd door Ad Havermans. De lezing is gratis voor leden van IVN-Geijsteren-Venray. Niet-leden betalen een bijdrage van 3 euro.

Klimaatverandering heeft vele ecologische en sociaal-economische gevolgen en dat zal in de toekomst alleen nog toenemen. Bij deze lezing staan de ecologische gevolgen centraal en dan vooral het effect op de soortenrijkdom ofwel de biodiversiteit. Voor Nederland zal die vermoedelijk toenemen – of dit positief zal zijn, is te bezien – maar mondiaal neemt de biodiversiteit af.

Naast aandacht voor effecten op de Nederlandse biodiversiteit worden ook enkele wereldomvattende effecten besproken. Tijdens de lezing maakt Havermans de wisselwerking tussen allerlei processen inzichtelijk en wil daarmee duidelijk maken dat een allesomvattende visie en aanpak op het gebied van duurzaamheid nodig is.

Ten slotte gaat Havermans in op manieren waarop de gevolgen van klimaatverandering op biodiversiteit kunnen worden verzacht. En op welke wijze in natuur- en milieu-educatie aandacht kan worden besteed aan deze problematiek.

Uit de krant