De opening van de Kweibrug. Foto: Wim Wijnhoven.
De opening van de Kweibrug. Foto: Wim Wijnhoven.

Nieuwe brug Ooijen-Wanssum open

De nieuwe brug bij Ooijen is sinds vrijdag (vandaag) weer in gebruik. 

Wethouder Bob Vostermans opende de brug samen met Gijs Ploegmakers, voorzitter stuurgroep Mooder Maas, in het bijzijn van ruim 150 belangstellenden. Een bijzondere mijlpaal voor Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum en in het bijzonder voor de inwoners van Ooijen en Broekhuizenvorst.

Gedeputeerde Hubert Mackus onthulde samen met de familie Clabbers de naam van de brug: de Kweibrug. Ook de voormalige boerderij van de familie droeg de naam Kwei. Die verwijst naar kweestruiken die goed gedijden in de vochtige grond en waarvan men vroeger dacht dat de vruchten een geneeskrachtige werking hadden. Die naam – of een variant er op- werd maar liefst 21 keer voorgedragen. In totaal reageerden 48 inwoners met 83 voorstellen waaruit de naam werd gekozen.

De Kweibrug zorgt ervoor dat de omliggende dorpen bereikbaar blijven als de oude Maasarm bij hoogwater weer mee gaat stromen. De brug is ongeveer 200 meter lang en biedt uitzicht over de oude Maasarm en hoogwatergeul Ooijen. 

Overigens is ook de aansluiting van de Geijsterseweg op de N270  sinds vandaag weer open.

Foto's Wim Wijnhoven, Audica Video.
Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten