Leerlingen en medewerkers van het Raayland staan te trappelen om hun kunsten te vertonen tijdens de Traay Out.
Leerlingen en medewerkers van het Raayland staan te trappelen om hun kunsten te vertonen tijdens de Traay Out.

Traay Out Raayland in de startblokken

Algemeen

De Traay Out is een jaarlijks terugkerende grote theaterproductie met optredens van leerlingen en medewerkers van het Raayland College. De voorstelling vindt plaats in Schouwburg Venray tijdens de laatste week voor de carnavalsvakantie. Dit jaar is dat op woensdag 27 februari en op donderdag 28 februari.

Leerlingen en medewerkers staan te trappelen om hun kunsten te vertonen op het gebied van presenteren, dansen, zingen, muziek maken, acteren en toneelspelen. Niet alleen op het podium maar ook achter de schermen worden de laatste voorbereidingen getroffen, denk hierbij aan decorontwerp, licht en geluid, av-visuals, video opnames, fotografie, schmink, etc. Voor iedereen die het leuk vindt is er wel een taak in deze grote theaterproductie.

Op 27 en 28 februari gaat het doek voor de 24e keer op in de grote zaal van de schouwburg. De voorstellingen beginnen om 19.00 uur en een toegangskaartje kost 5 euro. Het is een feestelijke activiteit in de eerste plaats voor en door leerlingen. Ouders, familie en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om de avondvoorstellingen bij te wonen. Op woensdagochtend vindt de voorstelling plaats voor de leerlingen van groep 8. Op donderdag voor brugklasleerlingen.

Dit jaar zijn er 19 acts waar ongeveer 280 leerlingen uit alle leerjaren en lagen optredens verzorgen. Niet alleen de optredens worden door de leerlingen verzorgd, maar ook de presentatie van de avond ligt in handen van de leerlingen. Eén van de acts wordt verzorgd door de docenten van het Raayland College. 

Meer informatie over de kaartverkoop  is te vinden op de website van het Raayland College.

Uit de krant